Muzieknummer opnemen

Deze mannen namen een compleet muzieknummer op in de Apple Store [video]

Droom je ervan om zelf een muzieknummer te maken, maar heb je niet de juiste apparatuur? Deze mannen wandelden een Apple Store binnen en maakten op de aanwezige iMac Pro een compleet muzieknummer, met uiteindelijk een best aardig resultaat. Ze waren er zes uur mee bezig.

Cael Dadian en zijn vriend Drewmat wandelden een Apple Store binnen, met als enige doel om een compleet muzieknummer op te nemen met de beschikbare apparatuur. Ze namen nog wel wat extra hulpmiddelen mee: een microfoon, audio-interface, koptelefoons en wat iPhones om alles op beeld vast te leggen. Apple’s eigen audiosoftware Logic Pro X (link) kost meer dan tweehonderd euro, waardoor het voor veel mensen te prijzig is. Maar omdat de iMac Pro’s in de Apple Store standaard al zijn voorzien van Logic, konden de twee mannen er gewoon gebruik van maken. Ze hadden natuurlijk ook een van de Today at Apple-sessies kunnen volgen over muziek maken, maar dan hadden ze het klusje in één tot anderhalf uur moeten klaren en dan konden ze minder vrij hun gang gaan.


De mannen schreven de songtekst, namen de zang op en maakten het instrumentele gedeelte, waarbij ze alleen de standaard Logic-geluiden en plug-ins gebruikte. Ook gebruikten ze alleen de standaard functies en instellingen van de computer. Het uiteindelijke nummer heet heel toepasselijk ‘Apples and Oranges’.

Bekijk de video

Uiteraard moet je nog wel wat muzikaal talent hebben om dit voor elkaar te krijgen. En het personeel van de Apple Store moet ook meewerken. Als je met een koffer vol opname-apparatuur binnen komt, kan dat wel eens problemen gaan geven. Het laat vooral zien dat je in een paar uur best een prima muzieknummer kunt maken, als je toegang hebt tot de juiste spullen. Hou je niet van muziek, maar wel van Apple Stores, dan is het leuk om in de video te zien wat er allemaal op de achtergrond gebeurt. In het verleden waren er wel eens verhalen van mensen die een compleet boek hadden geschreven in de Apple Store. Door de steeds grotere drukte in de Stores wordt dat gaandeweg wel een stuk lastiger.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.