Muziek op Schoot: de twaalf bekendste kinderliedjes als app

Muziek op Schoot: de twaalf bekendste kinderliedjes als app

In Muziek op Schoot gaan de allerkleinsten op ontdekkingstocht met Berend Botje, met de muziek van VOF de Kunst op de achtergrond.

Berend Botje ging uit varen, Dikkertje Dap, Zeg ken jij de mosselman, vrijwel iedereen is er groot mee geworden. Ook de uitvoeringen van VOF de Kunst zijn erg populair, zowel onder de mensen die nu volwassen zijn als hun kinderen. In de app Muziek op Schoot (link) zijn er volledig nieuwe uitvoeringen van deze en nog negen andere bekende Nederlandse kinderliedjes en een app speciaal voor de kleintjes tussen de nul en vier jaar.

Muziek op Schoot: de twaalf bekendste kinderliedjes als app

Samen met Berend Botje op reis in Muziek op Schoot

De kinderliedjes van VOF de Kunst zijn opnieuw opgenomen, samen met onder meer Guus Meeuwis en Carice van Houten. In de applicatie gaan kinderen met deze nummers op een muzikaal avontuur, waarbij je de muziek op de achtergrond hoort.

In de game moeten kinderen samen met Berend Botje bepaalde dieren en voorwerpen vangen, bijvoorbeeld een eendje en een helikopter, die onderaan worden aangegeven. Dit doen ze door naar boven of beneden te bewegen, door boven- of onderaan het scherm te tikken. Ook kun je naar voren of achteren bewegen door links of rechts op het scherm te drukken. De dieren en voorwerpen die je niet moet vangen, moet je ontwijken. In het spel is het bovendien mogelijk om je favoriete lied te kiezen.

Muziek op Schoot

Wil je alleen de muziek luisteren en geen spelletje spelen? Ook dit is mogelijk. Op het startscherm kies je dan in plaats van voor ‘spelen’ voor ‘muziek’. Kies je een nummer, dan hoor je eerst de naam van het lied voor deze van start gaat. Hierna blijft het nummer zichzelf herhalen, tot je voor een ander lied kiest. Start je de app op zonder voor een specifiek liedje te kiezen, dan gaat hij de gehele lijst langs.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 mei 2016, 11:07
Categorie Apps
Onderwerpen kinderen, liedje, muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.