Apple Store Brussel, kinderen

Jeugdjournaal-app na twee jaar terug in de App Store

Het NOS Jeugdjournaal is na twee jaar afwezigheid terug in de App Store. Met de volledig vernieuwde Jeugdjournaal-app stem je op stellingen, kijk je uitzendingen terug en ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws.

Twee jaar lang was de NOS Jeugdjournaal-app niet in de App Store verkrijgbaar. De eerdere app werd uit de Store gehaald, al waren de journaaluitzendingen nog wel via internet en tv te bekijken. Nu keert het populaire kinderprogramma terug naar iOS met een geheel nieuwe Jeugdjournaal-app (link).

NOS Jeugdjournaal keert terug naar de App Store

In de app kun je uitzendingen van het Jeugdjournaal terugkijken, op stellingen reageren door te stemmen en zelf mooie weerfoto’s maken en aan het programma versturen. Ook is het weerbericht beschikbaar en zijn er allerlei nieuwsberichten te lezen.

De app maakt een vrolijke indruk dankzij felle kleuren en mooie foto’s bij nieuwsberichten. Alle berichten staan op chronologische volgorde naast en onder elkaar, met een apart kopje als je bij een eerdere dag aankomt. Ieder bericht kun je een hartje geven, waarmee je hem als favoriet bestempeld. Ook delen via Facebook, Twitter en e-mail is een mogelijkheid.

NOS Jeugdjournaal: openingsscherm van de app NOS Jeugdjournaal: een artikel in de app

In het menu kun je al je favorieten terugvinden, net als alle stellingen en vragen die gesteld worden, uitzendingen, weerberichten en informatie over het Jeugdjournaal zelf. Daarnaast is het mogelijk om contact op te nemen via e-mail.

De stellingen en vragen zijn niet alleen te beantwoorden middels een stem, maar je kunt ook reageren. Via een tekstballon bovenin zie je hoeveel reacties een stelling heeft gekregen. Daarnaast kun je na het stemmen zien hoeveel andere kinderen hun mening gaven. Reacties op vragen zijn te zien als je de vraag opent en naar beneden scrolt.

NOS Jeugdjournaal: stemmen op een stelling NOS Jeugdjournaal: opties in de app

Bij instellingen kun je een gebruikersnaam kiezen, bepalen of je een video automatisch wilt laten afspelen en hoe hoog de kwaliteit van de video moet zijn. Veel keuzevrijheid heb je echter niet, voor de videokwaliteit kun je alleen kiezen uit hoog en laag.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 mei 2016, 11:20
Categorie Apps
Onderwerp kinderen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.