Augmented Reality heelal

Nieuwe 3D-sensor voor AR vanaf 2020 in iPad Pro en iPhones

Volgens nieuwe informatie van Bloomberg gaat Apple zich met nieuwe AR-plannen eerst richten op de iPad en iPhone. Daarna volgen pas headsets en brillen. Apple zou werken aan een 'reeks augmented en virtual reality devices' die gebaseerd zijn op een nieuw 3D-sensorsysteem.

Nieuwe 3D-sensor voor AR

Die 3D-sensor zal eerst in de nieuwe iPad Pro 2020 worden toegepast en daarna in de iPhone 2020. De nieuwe iPad Pro zou in de eerste helft van 2020 moeten verschijnen, voorzien van een nieuwe module met twee camera-sensoren. Nu is dat er nog één. Er zit een klein gaatje naast voor het 3D-systeem, zodat je driedimensionale afbeeldingen kunt maken van kamers, objecten en mensen. Een dergelijke sensor zou later dit jaar ook in de iPhone 2020 beschikbaar moeten komen, tegelijk met 5G-ondersteuning.


Volgens een interne briefing bij Apple zou het plan zijn om in 2022-2023 een headset en bril uit te brengen. Dat is wat realistischer dan de eerdere geruchten dat we al in 2020 met een AR-bril op onze neus rondlopen. Mark Gurman van Bloomberg wist wat nieuwe informatie over Apple’s roadmap op het gebied van AR te achterhalen en denkt dat Apple zich eerst gaat focussen op de iPad en daarna de iPhone. Losse producten komen later.

Augmented reality op iPad

Het gaat dan om een soort gecombineerde AR/VR-headset voor gaming, het kijken van video en het bijwonen van virtuele vergaderingen. Een lichtgewicht AR-bril kan in 2023 volgen. De 3D-sensor die Apple wil gebruiken is een geavanceerde versie van de huidige Face ID-sensor en draait op het nieuwe rOS-besturingssysteem.

Het is gebruikelijk bij Apple dat nieuwe technologieën eerst op één apparaat worden uitgeprobeerd en daarna de overstap maken naar veel meer apparaten. Zo werd OLED voor het eerst toegepast in de Apple Watch en kwam het uiteindelijk in de iPhone terecht. De nieuwe 3D-sensor zal hét onderdeel zijn dat z’n weg gaat vinden in veel meer apparaten, te beginnen met de iPad Pro.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iPad Pro

De iPad Pro is Apple's professionele tablet. Het is de grootste en meest uitgebreide iPad, bedoeld voor zakelijk en creatief gebruik. De iPad Pro is er in twee formaten: 11- en 12,9-inch. Lees alles over de verschillende generaties iPad Pro, geschikte accessoires, prijzen en meer.

iPad Pro
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.