iPhone XI concept.

Gerucht: ‘Goedkopere 6,1-inch LCD iPhone krijgt geen 3D Touch’

Volgens analist Ming-Chi Kuo gaat de 6,1-inch iPhone van 2018 een enkele camera krijgen, een LCD-scherm, een aluminium frame, 3GB RAM en geen 3D Touch. Kuo schat dat het toestel tussen de 700 en 800 dollar gaat kosten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Ming-Chi Kuo is back! De bekende Apple-analist heeft ons de afgelopen dagen al regelmatig getrakteerd op nieuwe voorspellingen over de 2018 iPhones. Volgens Kuo’s nieuwste voorspellingen zal de 6,1-inch iPhone met LCD-scherm een enkele camera aan de achterkant krijgen, geen 3D Touch en een prijskaartje tussen de 700 en 800 dollar.

6,1-inch iPhone krijgt geen 3D Touch

Het zijn opmerkelijke voorspellingen van Ming-Chi Kuo. Een toestel met 6,1-inch scherm is groter dan we eerder hebben gezien. Toch zou Apple niet van plan zijn om de eigenschappen van de huidige Plus-modellen mee te nemen in het 6,1-inch toestel. Zo zal er volgens Kuo geen 3D Touch in zitten en ontbreekt ook de dubbele achtercamera van de Plus-modellen. Met een enkele camera, een LCD-scherm een aluminium frame in plaats van roestvrij staal en 3GB RAM krijgt dit oversized toestel niet de allerbeste specs. Voor de OLED-modellen zou Apple van plan zijn om 4GB RAM te gebruiken.

iPhones 2018 KGI

Dit 6,1-inch toestel zou goed zijn voor 50% van de verkopen, dankzij de relatief lage prijs van 700 tot 800 dollar. Kuo verwacht dat Apple in de tweede helft van 2018 tussen de 80 en 90 miljoen iPhones verscheept en dat is meer dan de 75 tot 80 miljoen toestellen in de tweede helft van 2017. Er zullen dus meer verkocht worden en dat komt volgens de analist door het feit dat Apple het design van de iPhone X gaat overnemen in de andere modellen.

Donkere wolken
Maar ook nu zijn er alweer donkere wolken aan de horizon. De 6,1-inch LCD iPhone zou iets achterliggen op schema ten opzichte van de andere modellen. Ook zou Apple van plan zijn om later te beginnen met het certificeren van toestellen.

Kuo verwacht dat Apple in 2018 drie nieuwe modellen uitbrengt: de 6,1-inch iPhone met LCD-scherm als instapmodel en twee OLED-modellen met respectievelijk 5,8-inch en 6,5-inch scherm. Apple zou van plan zijn om de iPhone X dit jaar alweer van de markt te halen, om ruimte te maken voor de nieuwe modellen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juni 2018, 17:28
Bron Bron MacRumors
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen iPhone X, iPhone XR
Device iPhone X
Software iOS

Actuele iPhone X deals

18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.