frederikvandenbroek

MindApp helpt patiënten met een hersentumor hun leven beter managen

De terminaal zieke Frederik van den Broek is initiatiefnemer van de app Mindapp. Hiermee probeert hij het leven van mensen met een hersentumor gemakkelijker te maken.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

mindapp2Dat er voor de iPhone en iPad diverse apps zijn ter verbetering van je gezondheid, is algemeen bekend. Sinds iOS 8 heeft Apple zelfs de Gezondheid-app geïntroduceerd, waar je allerlei statistieken over je gezondheid in kunt opslaan. De terminaal zieke hersentumorpatiënt Frederik van den Broek heeft in de laatste fase van zijn leven een geheel eigen app ontwikkeld, genaamd MindApp, zo liet hij weten in een interview met de Volkskrant.

‘Iets achterlaten voor anderen’

Frederik van den Broek heeft meerdere redenen voor het ontwikkelen van deze nog niet beschikbare app. Al voor zijn ziekte was hij bezig met het zorgen voor een betere wereld. Ook was het zijn doel om iets achter te laten voor soortgelijke patiënten, ook omdat de app voor hemzelf te laat komt. Ondanks de zorg die hij kreeg, was er toch iets wat hij miste tijdens zijn ziekteproces. Zo kreeg hij in het ziekenhuis ingewikkelde schema’s met allerlei behandelingen en medicijnen voorgeschoteld. Voor iemand met een hersentumor is het lastig om al die belangrijke zaken te onthouden, waardoor de app als een noodzaak voelt.

MindApp neemt ingewikkelde zaken uit handen

De bedoeling van MindApp is dan ook dat het dient als geheugensteun, om ingewikkelde zaken voor de patiënt uit handen te nemen. Zo onthoudt de app je ziekenhuisafspraken, weet hij hoe je artsen eruit zien en op welk tijdstip je welke medicijnen moet innemen. Dit alles om de patiënt alle rust te geven die hij nodig heeft om nog van het leven te genieten.

Mindapp is nog volop in ontwikkeling en kan rekenen op steun van het Hersentumor Centrum van het Amsterdamse ziekenhuis VUmc en ook Microsoft staat de ontwikkeling van de app bij. Via crowdfunding is inmiddels bijna €26.000 gedoneerd. In totaal is ruim €47.000 nodig om de ontwikkeling van de app af te ronden.

Helaas heeft Frederik van den Broek de app zelf niet meer actief kunnen gebruiken, want hij is gisteren op 41-jarige leeftijd overleden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 september 2015, 21:13
Categorieën Achtergrond, Apps
Onderwerpen app, gezondheid

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.