Pingbell-Kickstarter

Pingbell: met deze slimme fietsbel raak je jouw fiets nooit meer kwijt

De Pingbell is een uit Amsterdam afkomstige slimme fietsbel, die via een iPhone-app ervoor zorgt dat je jouw fiets nooit meer kwijt raakt. De Kickstartercampagne is vandaag van start gegaan.

Pingbell-Kickstarter
De Amsterdamse designstudio Frolic start vandaag een Kickstartercampagne voor de Pingbell: een fietsbel die samen met jouw iPhone ervoor zorgt dat je jouw fiets nooit meer kwijtraakt. Een blik op de wirwar van fietsen in de stalling bij Amsterdam CS is genoeg om te weten waar Frolic de inspiratie vandaan heeft gehaald.

Er zijn verschillende manieren waardoor de Pingbell jouw fiets vindbaar maakt. Allereerst maakt de bel via Bluetooth verbinding met je iPhone, zodat je op een kaartje kunt zien waar je hem weggezet hebt, en of je in de buurt bent.

Pingbell: op afstand rinkelen

Daarnaast kun je hem op afstand laten rinkelen door op de Ping-knop te tikken in de bijbehorende iOS-app. Maak je liever geen herrie, dan kun je ook op afstand een lampje in de bel op laten lichten. Via de app kun je meerdere Pingbells tegelijk in de gaten houden en de locatie ervan delen met anderen.

Pingbell-app

Het geluid van de bel is niet elektronisch maar klassiek, wat voor een ‘vol en rijk geluid’ moet zorgen, aldus de makers van de Pingbell. Je kunt de bel natuurlijk ook gewoon gebruiken als een doorsnee fietsbel.

De batterij in de Pingbell moet het een jaar lang volhouden, waarna je hem weer op kunt laden via een USB-kabel. Omdat de Pingbell er uitziet als een normale fietsbel -en niet als een high-tech gadget- zal hij hopelijk niet snel van je fiets gejat worden.

€40.000 via Kickstarter

Frolic probeert met een crowdfundingcampagne op Kickstarter 40.000 euro in te zamelen om de Pingbell te realiseren. Als je besluit om het project te steunen met een bedrag boven de 39 euro, dan krijg je in juli 2016 een Pingbell thuisgestuurd, mits het streefbedrag wordt gehaald natuurlijk.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 september 2015, 19:13
Categorieën Accessoires, Apps
Onderwerpen crowdfunding, fietsen, kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.