luke_wood

Beats-president reageert op kritiek op Beats-koptelefoons

Beats-president Luke Wood reageert in een interview op de veelgehoorde kritiek dat de Beats-koptelefoons te veel bas laten horen. Die keuze is bewust, zegt Wood.

lukewoodSinds mei 2014 behoort Beats, mede opgericht door de bekende rapper Dr. Dre, tot de Apple-familie. Sindsdien staat Beats voor meer dan alleen de bekende koptelefoons en de gelijknamige muziekdienst, maar vind je de naam ook terug bij het online radiostation Beats 1, wat weer onderdeel is van Apple Music. Beats-president Luke Wood heeft zich altijd gefocust op Beats Electronics, de afdeling die verantwoordelijk is voor oordopjes, speakers en koptelefoons.

In een interview met Mashable heeft hij zich nu uitgelaten over de veelgehoorde kritiek op de Beats-koptelefoons.

Beats: te sterke focus op basgeluiden

Een veelgehoord kritiekpunt op de Beats-koptelefoons is dat ze te veel focussen op de basgeluiden en dat daardoor de algehele kwaliteit van het geluid te wensen over laat. Wood zegt, dat dat komt doordat gangbare koptelefoons de charme van de modernere muziek niet goed overbrengen, waardoor de eerste Beats-koptelefoon als doel had dat probleem op te lossen.

Muziek is significant veranderd door de komst van digitale opnames, bijvoorbeeld door de toevoeging van sampling en digitale synthesizers. Ook de komst van sub-versterkers is een technische innovatie, waardoor je de muziek op een andere manier hoort.

https://www.iculture.nl/gids/beats-1-faq-lees-alles-over-apples-nieuwe-radiostation/

New_Beats_Studio_1

‘Ontbrekende schakel’

De koptelefoon was volgens Luke Wood de ontbrekende schakel tussen deze veranderingen in de muziek en het luisteren ernaar. Toch geeft hij in zijn antwoord geen echte verklaring voor de geuite kritiek, wat betreft de focus op de basgeluiden. Wel laat Wood blijken dat hij trots is op die eerste Studio-koptelefoon, maar dat hij nog trotser is op de Studio 2.0.

Het verschil tussen de Studio en Studio 2.0 zit hem in het feit dat we geleerd hebben van de middelen waarmee we de producten maken. Met elk product dat we maken, is ons doel om beter te worden. Ik ben dan ook, wat betreft geluid, erg trots op ons huidige portfolio.

Tot slot laat hij weten dat hij Beats nog steeds als een cultureel instituut ziet en niet zozeer als een technologiebedrijf. Hij zegt dat ‘geluid’ alles voor hem betekent en ziet grote verwantschap tussen Beats en Apple.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 september 2015, 17:46
Categorie Accessoires
Onderwerpen beats, koptelefoon

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.