Microsoft Office op kleine iPad Pro gratis te gebruiken, maar niet op de grote

Ga jij een nieuwe kleine iPad Pro halen? Dan kun je de Microsoft Office-apps straks gratis gebruiken. Terwijl mensen met een grote iPad Pro geld moeten neerleggen, is dat voor de kleine versie niet nodig.

iPad-Pro-Office
Als je van plan was om een 9,7-inch iPad Pro in huis te halen, dan is er goed nieuws voor Microsoft Office-gebruikers. De apps voor Microsoft Word, Powerpoint en Excel zijn op de kleinere iPad Pro helemaal gratis te gebruiken, terwijl eerder bleek dat eigenaren van de grote iPad Pro geld moesten neerleggen om de apps te kunnen benutten. Hoe zit dat precies?

Grote iPad Pro is een laptop, aldus Microsoft

Vorig jaar schreven we al over het feit dat documenten bewerken en aanmaken op de iPad Pro niet gratis is, terwijl dit op de iPhone, iPad mini en iPad Air wel gewoon mogelijk is. Dit komt omdat Microsoft de grote iPad Pro vanwege het formaat ziet als een laptop. Dit komt voornamelijk omdat Microsoft deze iPad Pro vergelijkt met de Surface-tablet, wat door Microsoft gezien wordt als een laptopvervanger.

Bekijk ook

Microsoft ziet iPad Pro als een laptop, dus kost Office geld

Microsoft Office is geüpdatet voor de iPad Pro, maar een Office 365-abonnement is vereist om documenten te bewerken. Dit komt omdat Microsoft de iPad Pro als laptop classificeert.

Microsoft Office gratis op kleine iPad Pro

Maar hoewel de nieuwe kleine iPad Pro in veel opzichten lijkt op de grote iPad Pro, gelden wat betreft Microsoft andere regels. Apple noemde de nieuwe iPad Pro in het Apple-event nog een geschikte laptopvervanger, maar Microsoft vergelijkt de nieuwste Apple-tablet dus meer met de iPad Air. Dit betekent dus dat de Microsoft Office-apps op de 9,7-inch iPad Pro gratis te bewerken zijn en er geen betaald Office 365-abonnement nodig is.

Bekijk ook

iPad Pro 9,7 inch en 12,9 inch: dit zijn de verschillen

Wat zijn de exacte verschillen tussen de nieuwe kleine iPad Pro en de originele grote versie? We zetten alle verschillen voor je op een rijtje, van scherm tot sensoren.

De appomschrijving van de Office-apps maakt nog geen onderscheid tussen de grote en de kleine iPad Pro, maar we verwachten wel dat Microsoft dit aanpast om verwarring te voorkomen. Als je dus van plan bent om flink wat Office-documenten te bewerken en aan te maken op een iPad Pro, ben je bij het kleine model veruit het voordeligst uit. Office 365-abonnementen zijn verkrijgbaar vanaf €7 per maand, waardoor je met een kleine iPad Pro dus al snel €84 per jaar bespaart.

iPad Pro

De iPad Pro is Apple's professionele tablet. Het is de grootste en meest uitgebreide iPad, bedoeld voor zakelijk en creatief gebruik. De iPad Pro is er in twee formaten: 11- en 12,9-inch. Lees alles over de verschillende generaties iPad Pro, geschikte accessoires, prijzen en meer. De nieuwste generatie is de iPad Pro 2022.

iPad Pro

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.