iPad-Pro-Office

Microsoft ziet iPad Pro als een laptop, dus kost Office geld

Microsoft Office is geüpdatet voor de iPad Pro, maar een Office 365-abonnement is vereist om documenten te bewerken. Dit komt omdat Microsoft de iPad Pro als laptop classificeert.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

iPad-Pro-Office

Alle Microsoft Office-apps hebben vandaag een update gekregen zodat ze optimaal presteren op de iPad Pro. Dit houdt in dat ze de multitaskingfuncties en Apple Pencil benutten, maar dit betekent ook dat je er een Office 365-abonnement voor nodig hebt om de apps te gebruiken.

In de appbeschrijving van de Office-apps is te lezen dat je documenten gratis kunt lezen en bekijken op de iPad Pro, maar je een abonnement nodig hebt om deze bestanden te maken of bewerken. Je kunt Office 365 30 dagen gratis uitproberen, daarna zul je moeten betalen. Dit kost €69 per jaar voor Office 365 Personal.

Hier meld je je aan voor Office 365

iPad Pro gelijk aan Microsoft Surface

Deze beslissing van Microsoft is overigens minder opmerkelijk dan het lijkt. Ook op de Surface-tablets van Microsoft heb je een dergelijk abonnement nodig, omdat het bedrijf ze ziet als vervanger voor de werklaptop. Oudere iPads vallen in dezelfde categorie als de iPhone.

Microsoft OneNote en Microsoft Outlook vallen hier buiten, en zijn wel gewoon gratis te gebruiken op de iPad Pro. Voor Microsoft Word, Microsoft Excel en Microsoft PowerPoint heb je wel een abonnement nodig op de grote tablet.

Met de updates van vandaag worden ook verschillende nieuwe functies toegevoegd aan de Office-apps. Zo kun je met Powerpoint nu makkelijker een presentatie versturen via Outlook en kun je rechtstreeks beeld van een camera invoegen. Ook ondersteunen alle apps nu iOS 9 multitasking op de iPad, zodat je gemakkelijk twee apps tegelijk kunt openen en bewerken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 juli 2016, 11:03
Categorie Apps
Onderwerpen ipad pro, microsoft office

iPad Pro

De iPad Pro is Apple's grootste en meest uitgebreide iPad, bedoeld voor professionals. De iPad Pro komt in twee formaten: 11- en 12,9-inch. Lees alles over de verschillende generaties iPad Pro, geschikte accessoires, prijzen en meer.

iPad Pro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.