Microsoft betaalt geen iPads en Macs meer voor personeel

Personeel van Microsoft is verboden om nog langer een iPad of Mac aan te schaffen. Dit blijkt uit een interne memo van Microsoft. Personeelsleden mogen wel Apple-producten aanschaffen van hun eigen geld.

Microsoft koopt geen iPads en Macs meer voor haar personeelUit een interne memo van Microsoft die in handen is gekomen van ZDNet blijkt dat het bedrijf niet meer toestaat dat personeel iPads of Macs koopt van zijn eigen geld. De mail is verstuurd door Alain Crozier, de CFO van de Sales, Marketing, Services, IT & Operations Group (SMSG) van Microsoft. Uit het bericht is op te maken dat er in het verleden diverse Apple-producten zijn gekocht met Microsoft-geld, maar dat het hier om kleine hoeveelheden gaat. Waarom nu opeens geen producten van Apple gekocht mogen worden is niet duidelijk.

De mail lijkt alleen betrekking te hebben op de SMSG-groep van Microsoft, die wereldwijd uit zo’n 46.000 werknemers bestaat. Het lijkt niet voor de hand liggen dat Microsoft nooit meer een iPad of Mac zal kopen, aangezien het bedrijf ook software maakt voor deze apparaten. Werknemers die ook gebruik kunnen maken van Microsoft-producten kunnen echter geen aanspraak meer maken op apparaten van Apple.

Het is al langer bekend dat Microsoft de kosten van telefoons anders dan Windows Phone niet vergoedt voor zijn werknemers. In 2010 kreeg iedereen die bij Microsoft werkt een gratis Windows Phone, hetzelfde geldt voor Apple waarbij iedereen in 2007 een iPhone kreeg. De vraag blijft echter van welke tablets Microsoft-werknemers dan wel mogen gebruiken. Microsoft liet zelf in een reactie weten het nieuws niet te bevestigen of te ontkennen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 maart 2012, 16:08
Categorie Apple
Onderwerpen google, ipad, microsoft, weblog

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.