Apple meldt 1 miljoen gebruikers voor iOS-versie van iPhoto

iPhoto voor iOS is al 1 miljoen keer gedownload in slechts 10 dagen. Dat meldt Apple zelf. Het gaat om aantal aankopen, niet om het aantal downloads.

iphoto ipadApple’s nieuwe iPhoto-software is een groot succes: er zijn al 1 miljoen gebruikers die de fotobewerker op de iPhone en iPad hebben geïnstalleerd. Dat meldt LoopInsight, op basis van informatie van Apple zelf. Het gaat hierbij overigens om het aantal kooptransacties, niet om het aantal downloads. Eén gebruiker kan de app immers op meerdere iOS-apparaten geïnstalleerd hebben. Met een verkoopprijs van €3,99 betekent het dat Apple al bijna 4 miljoen euro omzet heeft gedraaid.

Apple bracht iPhoto begin maart uit, gelijktijdig met de aankondiging van de nieuwe iPad. iPhoto is als universele app te gebruiken op de iPad, iPhone 4 en iPhone 4S (en via een truc ook op de eerste generatie iPad). Via de multitouch-interface van beide apparaten kun je foto’s bekijken, bewerken en delen met anderen. iPhoto is afgeleid van de bestaande Mac-fotosoftware van Apple en kan foto’s tot 19 megapixels aan. Die kun je uiteraard niet met de camera van de iPhone en iPad maken, maar wel via een kabeltje of een geheugenkaartlezer zoals de Camera Connection Kit van Apple zelf binnenhalen op de iPad. Met een gemiddelde waardering van 3,5 sterren is er nog wel ruimte voor verbetering.

Downloaden: iPhoto ($4,99 – universeel)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 maart 2012, 21:20
Categorie Apps
Onderwerpen fotografie, iphoto

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.