‘Apple werkt aan toetsenbord met E-Ink-knoppen’

Apple zou van plan zijn de start-up Sonder over te nemen. Zij hebben een Magic Keyboard met E-Ink-toetsen gemaakt , die in 2018 op de markt moet komen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Apple werkt in het geheim aan een nieuw product, dat rond 2018 op de markt moet komen. Het gaat om een Magic Keyboard met E-Ink-technologie, waarbij het mogelijk is om de opdruk van de knoppen digitaal te wijzigen. Dat beweert een universiteitsmedewerker die tijdens een demonstratie van de start-up Sonder aanwezig was. Apple zou plannen hebben om de start-up over te nemen.

Toetsenbord E-Ink

Update 13 oktober: Apple CEO Tim Cook heeft inderdaad deze week gesprekken gevoerd met Sonder CEO Francisco Serra-Martins, bevestigt The Guardian.

Toetsenbord met E-Ink-knoppen

Een anonieme Reddit-gebruiker die zich Foxconninsider noemt vertelde dat hij op de campus van de Tsinghua University werkt, een technische universiteit in China die te vergelijken zou zijn met MIT. Inmiddels hebben Reddit-moderators zijn identiteit vastgesteld en bevestigd dat Foxconninsider inderdaad bij de genoemde universiteit werkt. Foxconn organiseerde een demo-dag op de universiteit, die niet toegankelijk was voor buitenstaanders. Daar zouden vertegenwoordigers van Foxconn al prototypes van twee nog niet aangekondigde Apple-producten hebben laten zien. Foxconn is Apple’s productiepartner voor heel veel producten en het innovatiecentrum van Foxconn bevindt zich in hetzelfde wetenschapspark als Apple’s nieuwe R&D-centrum.

Sonder-toetsenbord

Het eerste vinding die ze te zien kregen was een nieuwe toetsenbordmodule voor MacBooks, die we waarschijnlijk te zien krijgen tijdens een oktober-evenement van Apple. Er is al gesuggereerd dat de volgende generatie MacBook een rij functietoetsen krijgt met verwisselbare opschriften. Daarnaast zag Foxconninsider een tweede product, namelijk een vroeg prototype van het Magic Keyboard. Deze zou knoppen hebben met kleine E-Ink-schermpjes, waarmee de opdruk steeds gewijzigd kan worden. Zo zou je een toetsenbord makkelijk kunnen wijzigen naar een andere indeling of toepassing.

Apple zou daarbij samenwerken met start-up Sonder, dat al een dergelijk toetsenbord ontwikkeld heeft. Om een indruk te krijgen wat je kunt verwachten is er deze YouTube-video. De volgende generatie Magic Keyboard zou zelfs E-Ink in kleur kunnen gebruiken in plaats van grijswaarden.

Pre-order voor $199
Sonder belooft op de eigen website dat de toetsenbordjes in het vierde kwartaal van 2016 op de markt komen en heeft alvast de pre-order geopend. Je betaalt $199 voor een toetsenbord ter grootte van het Magic Keyboard, dat zo’n 230 gram weegt en bijna 30 centimeter breed is. Aansluiten doe je met Bluetooth of via een Lightning-poort (!) en er is ook een bibliotheek waar je allerlei lay-outs kunt downloaden, bijvoorbeeld voor Flash, Photoshop en InDesign. We zijn benieuwd of Sonder doorgaat met de pre-orders of binnenkort plotsklaps van het web verdwijnt.

Het Magic Keyboard dat Foxconninsider heeft gezien is een zogenaamd DFT-model (Design For Testing), wat aangeeft dat deze zich in de testfase bevindt. Dit najaar hoeven we dit toetsenbordje met aanpasbare knoppen nog niet te verwachten. Op het toetsenbordje waren indelingen te zien voor verschillende programma’s en talen, zoals Engels, Japans en Taiwanees.

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 13 oktober: Bevestiging van gesprekken tussen Tim Cook en Sonder CEO toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 oktober 2016, 19:15
Categorieën Accessoires, Geruchten
Onderwerpen keyboard, magic keyboard, toetsenbord

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.