Apple brengt beta 5 van macOS Sierra 10.12.5 uit

Apple heeft de vijfde beta van macOS Sierra 10.12.5 vrijgegeven. Deze nieuwe versie volgt vier dagen na de vijfde beta van iOS 10.3.2 en brengt ons weer een stap dichterbij de definitieve versie.

Apple heeft zojuist de vijfde beta van macOS Sierra 10.12.5 vrijgegeven. Deze vijfde beta verschijnt een week na de vierde beta, maar slechts vijf dagen na de vijfde beta van iOS 10.3.2. In macOS Sierra 10.12.5 worden er enkele bugs verholpen en Apple test deze nieuwe versie al een aantal weken. Zowel publieke testers als ontwikkelaars kunnen deze beta installeren.

Mac ontgrendelen met je Apple Watch in macOS Sierra

macOS Sierra 10.12.5 beta 5

Apple heeft macOS Sierra 10.12.5 beta 5 uitgebracht. In deze versie worden er bugs en problemen opgelost, maar nog niet duidelijk is om welke problemen het gaat. De afgelopen tijd heeft Apple meerdere bugfixupdates voor de Mac uitgebracht, onder andere voor verbeteringen van de nieuwste MacBook Pro. De laatste definitieve versie voor de Mac, macOS Sierra 10.12.4, bevatte wel een nieuwe functie, namelijk Night Shift op de Mac.

Bekijk ook

Zo werkt de avondmodus Night Shift op de Mac

Night Shift, de functie om het beeldscherm minder blauw te laten kleuren, is er ook op de Mac. Zo zorg je ervoor dat het beeldscherm in de avond rustiger is voor je ogen. In deze tip lees je hoe je Night Shift op de Mac gebruikt.

Afgelopen donderdag bracht Apple al de vijfde beta van iOS 10.3.2 uit en nu is het ook de beurt aan de Mac. Van iOS 10.3.2 is nog geen nieuwe beta beschikbaar gekomen, waardoor vanavond alleen macOS Sierra-testers kun Mac kunnen bijwerken naar een nieuwe versie.

Bekijk ook

Apple brengt iOS 10.3.2 beta 5 uit voor ontwikkelaars

Apple heeft de vijfde beta van iOS 10.3.2 vrijgegeven. Deze nieuwe versie bevat bugfixes en verbeteringen voor alle toestellen die geschikt zijn voor iOS 10.

De vijfde beta van macOS Sierra 10.12.5 is nu beschikbaar voor publieke testers en ontwikkelaars. De changelog is alleen beschikbaar voor geregistreerde ontwikkelaars en kunnen wij om die reden hier niet integraal plaatsen of beschikbaar maken. macOS Sierra 10.12.5 komt ergens de komende weken beschikbaar.

Revisiegeschiedenis:

  • 2017 - 01 mei: De vijfde beta van macOS Sierra 10.12.5 is er nu ook voor publieke testers.

macOS

macOS is het besturingssysteem van de Mac. Voorheen werd dit ook wel Mac OS X of OS X genoemd. Kenmerkend zijn naast de versienummers ook de namen van de verschillende varianten, zoals macOS Sonoma (macOS 14), macOS Ventura (macOS 13) en macOS Monterey (macOS 12). macOS regelt alle systeemfuncties van je Mac en stuurt alle apps aan. Voor macOS brengt Apple regelmatig nieuwe gratis updates uit. Dit kunnen zowel hele grote updates met nieuwe functies zijn als kleine updates met bugfixes en verbeterde beveiliging. macOS heeft de afgelopen jaren veel functies van iOS en iPadOS gekregen en de besturingssystemen werken ook nauw met elkaar samen. Zo vind je bijvoorbeeld Stage Manager zowel op macOS als iPadOS en kun je dankzij Universal Control een iPad en Mac tegelijkertijd aansturen met je muis en toetsenbord.

macOS

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.