Fitbit Blaze man

Eerste afbeeldingen Fitbit-smartwatch en draadloze oordopjes gelekt

Fitbit komt in het najaar met een eigen smartwatch, maar deze is nog niet officieel onthuld. Vandaag zijn waarschijnlijk de eerste afbeeldingen gelekt.

De eerste echte smartwatch van Fitbit verschijnt pas ergens aan het eind van het jaar en is officieel nog niet aangekondigd, maar er zijn nu wel afbeeldingen van deze nieuwe smartwatch opgedoken. De smartwatch heeft een vierkant scherm en heeft daardoor wat weg van de Apple Watch en de Fitbit Blaze. Aan de zijkant bevinden zich twee knoppen.

Fitbit smartwatch in grijs.

Fitbit smartwatch

De afbeelding is afkomstig van Yahoo Finance, die eerder al opmerkte dat de Fitbit smartwatch kampt met problemen en daardoor pas ergens in het najaar beschikbaar komt. De smartwatch heeft de werktitel Higgs en een display dat qua helderheid vergelijkbaar is met de Apple Watch Series 2. De behuizing van de Fitbit-smartwatch is van aluminium en zou ongeveer $300 kosten.

Zoals te zien is in de afbeeldingen, heeft het horloge aan de rechter zijkant twee knoppen. De smartwatch heeft daardoor geen draaiknop zoals de Apple Watch. De batterij zou het zo’n vier dagen vol moeten houden, wat aanzienlijk langer is dan nu bij de Apple Watch het geval is. Daarnaast krijgt de Fitbit-smartwatch ook een GPS-chip en wordt hij waarschijnlijk waterbestendig. Fitbit kampt wel met enkele problemen voor het waterdicht maken van de smartwatch, dus het is nog niet zeker of deze functie er uiteindelijk in zit.

Fitbit smartwatch.

Fitbit draadloze oordopjes

Naast de smartwatch, komt Fitbit dit najaar ook met draadloze oordopjes. Op de smartwatch kun je offline muziek opslaan van Pandora en de draadloze oordopjes van Fitbit kun je vervolgens gebruiken om muziek mee te luisteren. De oordopjes hebben qua design veel weg van de BeatsX-oortjes. De uiteinden zijn met een kabel aan elkaar verbonden en kun je zo om je nek hangen. Volgens Yahoo komen deze oordopjes in twee kleuren, namelijk Nightfall Blue en Lunar Gray voor ongeveer $150 per stuk.

Fitbit draadloze oordopjes.

Niet iedereen bij Fitbit zou enthousiast gereageerd hebben op het design van de eerste smartwatch. Ook qua software zou het allemaal minder goed lopen dan gehoopt. Voor het luisteren van muziek is gekozen voor een samenwerking met Pandora, een muziekdienst die in Nederland nog niet eens beschikbaar is. Fitbit had liever een samenwerking gestart met Spotify, maar dit was al vroeg in de ontwikkeling uitgesloten. Ook zou een app-winkel voor de smartwatch niet op tijd klaar zijn, waardoor er dit najaar alleen een kleine selectie aan aangepaste apps beschikbaar zou zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 mei 2017, 19:06
Categorie Accessoires
Onderwerp fitbit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.