13-inch MacBook uit 2010.

Apple stopt met reparaties van plastic 13-inch MacBook uit 2010

Heb je nog een oude witte plastic 13-inch MacBook liggen? Apple neemt dit oude model vanaf nu niet meer aan ter reparatie. Dit model wordt vanaf nu als verouderd gezien. Maar wat betekent dit ook alweer?

Heb je nog een oude witte 13-inch MacBook met de plastic behuizing? Dan is er slecht nieuws voor je. Als er nu nog een defect optreedt, kan je niet meer bij Apple terecht voor een reparatie. Apple heeft aangegeven dat dit model uit 2010 nu gezien wordt als verouderd en biedt daardoor geen reparaties meer aan.

13-inch MacBook uit 2010.

Geen reparaties voor 13-inch MacBook uit 2010

De 13-inch MacBook uit 2010 is het laatste model met een plastic behuizing. In 2011 werd dit model namelijk al opgevolgd door de lichte MacBook Air. Volgens de regels die Apple hanteert voor oude en verouderde producten, neemt Apple nu officieel afscheid van dit model. Op de Amerikaanse pagina staat dit model namelijk opgenomen in de lijst van oude producten voor Amerika en verouderd voor de rest van de wereld. Maar wat betekent de term verouderd nou ook alweer?

Apple ziet een product als verouderd zodra het de leeftijd van zeven jaar bereikt heeft. Het was dus te verwachten dat dit model uit 2010 nu als verouderd gezien wordt. In de praktijk betekent dit dat je niet meer bij Apple terecht kan voor een reparatie van dit model. Dit geldt niet alleen voor Apple zelf bij de Apple Store, maar ook bij erkende Apple Service Providers. Deze Service Providers kunnen bij Apple geen onderdelen meer bestellen, waardoor een reparatie met de officiële onderdelen dus niet meer mogelijk is. Mocht je toch nog een defect hebben aan dit model en dit graag gerepareerd zien, dan heb je wellicht nog een kleine kans dat er ergens een onderdeel op voorraad is. Anders zit er niks anders op dan zelf in de MacBook te duiken, mocht het een hardnekkig probleem zijn en het nog de moeite waard is om dit te verhelpen.

Apple voegt van tijd tot tijd oude producten toe aan haar lijst van oude en verouderde producten. Als vuistregel kun je een leeftijd van vijf tot zeven jaar aanhouden totdat Apple geen service meer biedt bij een product. Eind vorig jaar werden er bijvoorbeeld al oudere MacBook Pro-modellen aan de lijst toegevoegd. Het kan daardoor dus niet lang meer duren voordat Apple de iPad 2 en iPhone 4s toevoegt aan haar lijst van oude producten, gezien deze modellen uit 2011 stammen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 mei 2017, 21:32
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen macbook, reparatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.