macOS Monterey 12.4 beta.

Release Candidate van macOS Monterey 12.4 is uit

De nieuwste macOS Monterey 12.4 beta is er. Deze versie test Apple de komende weken, met hopelijk weer wat nieuwe functies en verbeteringen. Hier lees je alles over de beta van macOS Monterey 12.4.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Na Universal Control in macOS Monterey 12.3, hebben we qua nieuwe functies voor macOS Monterey niet veel meer te wensen. Maar mogelijk heeft Apple toch nog wat nieuws in petto. Apple heeft namelijk de nieuwste beta van macOS Monterey 12.4 uitgebracht, waarvan de definitieve versie later dit voorjaar verschijnt. In dit artikel praten we je bij over de beta van macOS Monterey 12.4.

Meest recente macOS Monterey 12.4 Beta

macOS Monterey 12.4 Release Candidate

12 mei 2022 – De Release Candidate van macOS Monterey 12.4 is beschikbaar voor testers en heeft buildnummer 21F79. In deze versie is Universal Control niet meer een betafunctie.

Dit staat er in de releasenotes:

Apple Podcasts can now limit episodes stored on your Mac and automatically delete older ones.

De Podcasts-app op de Mac kan nu dus het aantal afleveringen beperken en automatisch oude afleveringen verwijderen.

Ook zit er een nieuwe Studio Display-wallpaper in. Deze wallpaper werd getoond bij de aankondiging van het scherm en nu kan iedereen het installeren, ook als je geen Studio Display hebt. Er is slechts één versie, dus geen onderscheid tussen licht en donker. Je krijgt het woord ‘studio’ te zien in gevouwen letters in de kleuren blauw, paars en oranje. De nieuwe wallpaper is hier te downloaden als je geen betatester bent.

Mac Studio Display wallpaper

In beta 4 zaten geen nieuwe ontdekkingen.

Dit was er nieuw in beta 3:

In beta 3 is nieuwe firmware voor het Studio Display aanwezig met versie 15.5 aanwezig. Deze firmware lost naar verluidt het webcam-probleem van het Studio Display op, heeft Apple inmiddels bevestigd. De werkelijkheid blijkt echter minder spectaculair: uit de eerste reacties blijkt dat de beeldkwaliteit nauwelijks is verbeterd. Het vermoeden bestaat daarom dat het geen software-probleem is, maar iets te maken heeft met de cameralens.

Apple beloofde deze firmware-fix een tijdje geleden, toen bleek dat de camera continu beelden van slechte kwaliteit leverde. Het Studio Display is voorzien van een 12-megapixelcamera die net zo goed zou moeten zijn als de camera van de iPhones, maar dat bleek behoorlijk tegen te vallen. Volgens Apple was er sprake van een foutje.

De firmware-update levert verbeterde camera-tuning, ruisonderdrukking, contrast en framing. Het Studio Display is over-the-air te updaten, maar Apple brengt het nu eerst uit voor Macs die op de ‌macOS Monterey‌ 12.4 beta draaien. Na het installeren van macOS 12.4 beta kun je naar de Systeemvoorkeuren > Software-update gaan om de firmware voor je beeldscherm te installeren.

macOS Monterey 12.4 beta.

macOS 12.4 Monterey beta downloaden

Voor de beta van macOS 12.4 Monterey is een macOS betaprofiel nodig. Je vindt het macOS 12.4 betaprofiel in Apple’s Developer Portal. Publieke betatesters kunnen zich op een andere manier aanmelden voor de beta’s van macOS.

Bekijk ook

Zo installeer je de publieke beta van iOS 17.4 en meer

Ben je van plan om de publieke beta's te installeren van iOS 17, iPadOS 17, macOS 14 Sonoma? In deze tip leggen we uit hoe je je voorbereidt op de publieke beta's en hoe je je aanmeldt voor het publieke betaprogramma. Uiteraard vertellen we ook hoe je de publieke beta's kunt installeren.

Let op: deze beta’s zijn alleen bedoeld voor ontwikkelaars en publieke testers en zijn niet gemaakt om te gebruiken op toestellen die je dagelijks nodig hebt.

Tijdlijn macOS Monterey 12.4 beta

Hieronder vind je een tijdlijn van de macOS 12.4-beta’s voor ontwikkelaars:

 • macOS Monterey 12.4 Release Candidate: 12 mei 2022 (verschenen; buildnummer 21F79)
 • macOS Monterey 12.4 Publieke beta 4: 3 mei 2022 (verschenen; buildnummer 21F5071b)
 • macOS Monterey 12.4 beta 4: 3 mei 2022 (verschenen; buildnummer 21F5071b)
 • macOS Monterey 12.4 Publieke beta 3: 26 april 2022 (verschenen; buildnummer 21F5063e)
 • macOS Monterey 12.4 beta 3: 26 april 2022 (verschenen; buildnummer 21F5063e)
 • macOS Monterey 12.4 publieke beta 2: 20 april 2022 (verschenen; buildnummer 21F5058e)
 • macOS Monterey 12.4 beta 2: 19 april 2022 (verschenen; buildnummer 21F5058e)
 • macOS Monterey 12.4 publieke beta 1: 5 april 2022 (verschenen; buildnummer 21F5048e)
 • macOS Monterey 12.4 beta 1: 5 april 2022 (verschenen; buildnummer 21F5048e)
 • macOS Monterey 12.4 definitief: mei/juni 2022

Over macOS Monterey 12.4
macOS Monterey 12.4 is de vierde grote update nadat Monterey is verschenen. Meestal brengt Apple weinig grote nieuwe functies naar de Mac in dergelijke tussentijdse updates (met uitzondering van Universal Control in de vorige versie), waardoor we niet veel van de update verwachten. Alles wat er nieuw was in macOS 12 Monterey lees je in ons overzicht.

https://www.iculture.nl/macos/macos-monterey/

Over het testen van beta’s
Bij het testen van beta’s kun je vaak tegen problemen aanlopen. Allereerst zijn meestal niet alle functies direct beschikbaar, maar worden deze gaandeweg de testperiode toegevoegd en uitgebreid. Ook kun je last hebben van vastlopers of kunnen sommige apps nog niet goed werken. Hou hier dus rekening mee als je besluit een macOS-update te gaan testen. Het wordt dan ook afgeraden om een beta op een toestel te installeren dat je dagelijks gebruikt, omdat er nog veel problemen in de beta kunnen zitten. Je kan macOS 12 ook op een aparte partitie installeren.

Dit artikel zal bij nieuwe beta’s steeds opnieuw worden gepubliceerd, waarbij we de nieuw toegevoegde functies bijwerken. Daarbij kunnen reacties ook strenger worden opgeschoond dan je van ons gewend bent. Zo voorkomen we dat je je steeds een weg moet banen door tientallen inmiddels verouderde reacties van een paar weken geleden.

Revisiegeschiedenis:

 • 2022 - 12 mei: De Release Candidate is er.

macOS Monterey

macOS 12 Monterey is de grote software-update van macOS uit 2021. Het is de opvolger van macOS Big Sur (macOS 11). Nieuw zijn onder andere een Focus-functie om je te helpen geconcentreerd te werken, maar er zijn ook vernieuwingen in Safari, FaceTime, Berichten en meer. En met Universal Control kun je één muis en toetsenbord gebruiken voor zowel je Mac als iPad. In oktober 2022 is deze versie opgevolgd door macOS Ventura.

macOS Monterey

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.