watchOS 8.6 beta.

Release Candidate van watchOS 8.6 is nu beschikbaar voor ontwikkelaars

Testers met een Apple Watch kunnen weer updaten naar de nieuwste beta van watchOS 8.6. In deze versie verwachten we een aantal kleine verbeteringen, maar of dat er ook gaat komen is nog de vraag.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple is met de nieuwste beta van watchOS 8.6 alweer aanbeland bij een nieuwe aankomende update voor de Apple Watch. Hoewel dit doet vermoeden dat het gaat om de zesde tussentijdse update, gaat het in feite om de vijfde versie vanwege het ontbreken van watchOS 8.2. Hoe dan ook: gaat Apple in de beta van watchOS 8.6 nog nieuwe functies testen of blijft het bij verbeteringen achter de schermen? Dat moet de komende weken blijven.

Nieuwste watchOS 8.6 Beta

watchOS 8.6 Release Candidate

12 mei 2022 – De Release Candidate van watchOS 8.6 staat klaar voor ontwikkelaars en heeft buildnummer 19T572. In deze versie is de ECG-functie voor Mexico toegevoegd. Hiervoor is een Apple Watch Series 4 of nieuwer nodig.

Dit zijn de releasenotes:

watchos 8.6 includes new features, improvements, and bug fixes, including:

  • Support for the ECG app on Apple Watch Series 4 or later in Mexico
  • Support for irregular heart rhythm notifications in Mexico

For information on the security content of Apple software updates, please visit this website: https://support.apple.com/HT201222

watchOS 8.6 beta.

watchOS 8.6 beta downloaden

De beta van watchOS 8.6 is beschikbaar voor ontwikkelaars met het juiste betaprofiel. Heb je al een eerdere beta van watchOS geïnstalleerd, dan zie je de update vanzelf verschijnen. We verwachten dat de beta binnenkort ook voor publieke testers beschikbaar komt.

Let op: deze beta’s zijn alleen bedoeld voor ontwikkelaars en publieke testers zijn niet geschikt om te gebruiken op toestellen die je dagelijks nodig hebt.

Over watchOS 8.6
Apple kondigt later dit voorjaar watchOS 9 aan, maar voordat het zover is komt eerst nog ergens dit voorjaar watchOS 8.6 uit. We verwachten niet dat hier nog grote nieuwe functies in komen, maar Apple kan toch nog een paar kleine handige verbeteringen toevoegen. Er zijn geen achterstallige functies in watchOS 8 die nog uitgebracht moesten worden. We rekenen daarom vooral op bugfixes, maar mocht er toch iets nieuws in watchOS 8.6 zitten, dan laten we je dat hier weten.

Tijdlijn watchOS 8.6 beta

Hieronder vind je een tijdlijn van de watchOS 8.6 beta’s. We verwachten watchOS 8.6 in voorjaar 2022.

  • watchOS 8.6 Release Candidate: 12 mei 2022 (verschenen; buildnummer 19T572)
  • watchOS 8.6 Beta 4: 3 mei 2022 (verschenen; buildnummer 19T5570a)
  • watchOS 8.6 Beta 3: 26 april 2022 (verschenen; buildnummer 19T5562f)
  • watchOS 8.6 Beta 2: 19 april 2022 (verschenen; buildnummer 19T5557d)
  • watchOS 8.6 Beta 1: 5 april 2022 (verschenen; buildnummer 19T5547f)
  • watchOS 8.6 Final: mei/juni 2022

Over het testen van beta’s
Bij het testen van beta’s kun je vaak tegen problemen aanlopen. Allereerst zijn meestal niet alle functies direct beschikbaar, maar worden deze gaandeweg de testperiode toegevoegd en uitgebreid. Ook kun je last hebben van vastlopers of kunnen sommige apps nog niet goed werken. Hou hier dus rekening mee als je besluit een watchOS-update te gaan testen. Het wordt dan ook afgeraden om een beta op een toestel te installeren dat je dagelijks gebruikt, omdat er nog veel problemen in de beta kunnen zitten. Bij watchOS kun je bovendien niet downgraden.

Dit artikel zal bij nieuwe beta’s steeds opnieuw worden gepubliceerd, waarbij we de nieuw toegevoegde functies bijwerken.

Revisiegeschiedenis:

  • 2022 - 12 mei: De Release Candidate is er.

watchOS 8

watchOS 8 is de grote software-update voor de Apple Watch van najaar 2021. In watchOS 8 heeft Apple een aantal functies verbeterd en uitgebreid, zoals de notificaties, de nieuwe Mindfulness-app, verbeterde Woning-app en enkele nieuwe apps. Lees over de beste functies in watchOS 8 en meer.

watchOS 8

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.