macOS High Sierra bug

macOS High Sierra 10.13.3 met Mac App Store-fix nu beschikbaar

Kruip maar achter je Mac, want macOS High Sierra 10.13.3 is nu te downloaden en lost een belangrijke beveiligingsbug op. Download hem dus snel om weer goed beveiligd te zijn!
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

macOS High Sierra 10.13.3 beschikbaar

macOS High Sierra is niet Apple’s allerbeste Mac-release van de afgelopen jaren. De laatste maanden zijn er meerdere beveiligingsbugs opgedoken, waarvan de admin-bug de grootste was. Hierdoor kon een gebruiker met elk wachtwoord inloggen en belangrijke wijzigingen aanbrengen. Apple loste dit al vrij snel op, maar het duurde niet lang meer voordat er weer een nieuw probleem opdook. In macOS High Sierra is het mogelijk om met elk wachtwoord wijzigingen in de Mac App Store-instellingen aan te brengen. Je kan er geen aankopen mee doen, maar het is wel mogelijk om apps en macOS-updates automatisch te laten installeren.

In macOS High Sierra 10.13.3 is deze bug verholpen. Het wordt dus voor iedere gebruiker aangeraden om deze nieuwe versie te installeren, waardoor je wachtwoord weer vereist is om Mac App Store-instellingen aan te passen. Zit je nog op macOS Sierra, dan hoef in principe niks te doen. Het probleem was alleen aanwezig in High Sierra, waardoor Sierra-gebruikers niet getroffen zijn.

macOS High Sierra

Apple heeft van macOS High Sierra 10.13.3 in totaal zes betaversie uitgebracht, ongeveer tegelijkertijd met iOS 11.2.5. Behalve de fix voor bovenstaand probleem, is nog niet bekend wat Apple in deze versie nog meer aangepakt heeft. Zodra we meer weten over de precieze inhoud van deze update, werken we dit bericht bij. Je vindt macOS High Sierra 10.13.3 in het Updates-tabblad in de Mac App Store.

Beveiligingsupdate voor Meltdown voor macOS Sierra en OS X El Capitan

Draai je nog een oudere versie van macOS, dan moet je ook naar de Mac App Store rennen om je Mac bij te werken. Voor macOS Sierra en OS X El Capitan kun je Security Update 2018-001 downloaden. Deze beschermt je tegen Meltdown, waardoor je ook beschermd blijft als je nog niet over bent naar macOS High Sierra. Deze beveiligingsupdate is ook inbegrepen in macOS High Sierra 10.13.3. Meer informatie over de inhoud van deze extra beveiligingsupdate, vind je op Apple’s website.

Wil je meer lezen over Meltdown en Spectre, de twee chipskwetsbaarheden? In onze FAQ vind je alle antwoorden op de meest gestelde vragen.

iTunes klaar voor de HomePod
Wil je binnenkort een HomePod kopen? Werk iTunes dan bij naar de nieuwste versie. Versie 12.7.3 zorgt ervoor dat je je muziek vanaf je Mac kunt doorsturen naar je HomePod. Via het nieuwe AirPlay-menu kun je selecteren welke muziek uit Apple Music er afgespeeld wordt op je HomePod. Je vindt de iTunes-update in de Mac App Store.

iTunes-update werkt met HomePod.

Belangrijk om op te letten, is dat je deze iTunes-update niet ziet als je de speciale iTunes-versie met de App Store geïnstalleerd hebt. Deze versie van iTunes heeft versienummer 12.6.3 en dit kun je controleren door iTunes te openen en in de menubalk te klikken op iTunes > Over iTunes. Als je dus alsnog over wil naar deze nieuwste versie, moet je deze handmatig installeren en over versie 12.6.3 heen installeren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 januari 2018, 12:56
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen firmware, macos high sierra
Software macOS 10.13 High Sierra

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.