Mac Pro oud en nieuw

‘Constant gezeur van gebruikers’ leidde tot nieuwe modulaire Mac Pro

Constant geklaag van klanten zou ertoe geleid hebben dat Apple een nieuwe Mac Pro ontwikkelt. Daarmee wil Apple de professionele gebruikers weer terugwinnen.

Apple brak deze week met tradities. Zo kondigden ze een nieuwe Mac Pro aan in een interviewsessie met verslaggevers, al zullen we er nog wel een flinke tijd op moeten wachten. “Niet dit jaar”, benadrukte Apple en dat is te begrijpen, want ze zijn nog maar net begonnen met de ontwikkeling van de Mac Pro. De Apple-top wilde duidelijk te maken dat ze de Pro-gebruikers echt niet vergeten zijn. Maar daar ging wel een hoop gezeur en gemopper aan vooraf.

Mac Pro oud en nieuw

Klagende gebruikers en de Mac Pro

Volgens blogger Thom Holwerda van OSNews is er achter de schermen meer gaande dan Apple durfde te vertellen. Hij sprak met een aantal insiders die “weten waar ze over praten”. Apple schijnt met de Mac Pro in de maag te hebben gezeten. Ze wisten niet goed wat ze ermee aan moesten. Bij de aankondiging was Apple trots op het ronde tonnetje, maar het bleek onpraktischer dan de klassieke rechthoekige computerkast van het vorige model. Sinds 2013 verschenen er geen nieuwe modellen. Apple was trots op het apparaat, maar wist tegelijk niet goed hoe het nu verder moest.

Het geklaag na het verschijnen van de MacBook Pro met Touch Bar, zou wel eens doorslaggevend kunnen zijn geweest. Professionele gebruikers vonden de nieuwe MacBook niet ‘Pro’ genoeg en bestelden massaal de oudere modellen. De reacties op het LG 5K-scherm en het negatieve sentiment onder pro-gebruikers zou ertoe hebben geleid dat Apple zich nu extra inzet voor de Pro’s. Maar het kan nog wel even duren voordat er een nieuwe Mac Pro is. Holwerda denkt dat het wel eens tot 2019 zou kunnen duren voordat de nieuwe machine in de winkel staat.

iMac Pro 2017

Paar weken geleden gestart
De beslissing om een nieuwe, modulaire Mac Pro te gaan maken, zou in de afgelopen maanden zijn genomen. De ontwikkeling is nog maar een paar weken aan de gang. Verder zou Apple werken aan extra MacBook Pro-modellen zonder Touch Bar en andere functies die op professionals zijn gericht. Denk daarbij aan een iPad Pro die je als een soort tekentablet in combinatie met de Mac kunt gebruiken.

Over de technische specs van de nieuwe Mac Pro heeft Apple nog niet veel onthuld, behalve dan dat het om een modulair design gaat dat je vaker kunt upgraden. Ook moet de machine virtual reality-software en videobewerking in bioscoopkwaliteit aankunnen, dus er zullen zwaardere grafische chips in zitten. Daarnaast gaat Apple weer een eigen beeldscherm maken, gericht op professionals.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 april 2017, 9:02
Categorie Mac & macOS
Onderwerp mac pro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.