Duet Pro tekentablet

Duet Pro wil je grafische tekentablet vervangen

Met Duet Pro kunnen grafische ontwerpers en tekenaars de iPad Pro als tekentablet gebruiken, als vervanger van een Wacom-tablet.

Twee jaar geleden kwam Duet beschikbaar, een app waarmee je je iPad als tweede scherm voor je Mac kunt gebruiken. Nu hebben de voormalige Apple-engineers weer iets nieuws: Duet Pro, gericht op ontwerpers, illustratoren en andere creatieve mensen die hun grafische tablet willen vervangen door een iPad Pro met Apple Pencil.


Duet Pro: schetsen op je iPad

Duet Pro als grafische tekentablet

Duet Pro moet tekentablets zoals die van Wacom overbodig maken. Heb je al een iPad Pro, dan is het helemaal mooi want het betekent dat je geen extra kosten hebt en talloze extra apps aan je workflow kunt toevoegen. Sterker nog, de makers van Duet Pro zijn zo zeker van hun zaak dat ze denken dat dit dé standaard workflow voor digitale artiesten wordt omdat je naadloos kunt overschakelen tussen desktop en iOS. Je iPad Pro is een tweede scherm en tegelijk een krachtige grafische tablet.

Het idee voor deze toepassing ontstond dankzij illustrator Mitzi Akaha, die in onderstaande video te zien is:

‘Pixel-perfect’
Een speciaal algoritme zorgt ervoor dat de stylus extra snel reageert op je bewegingen. De app registreert de druk en de mate waarin je de Pencil schuin houdt. Ook is gedacht aan kleurcorrectie, zodat alles er zo goed mogelijk uitziet. En natuurlijk negeert de app je handpalm als je op het scherm leunt tijdens het tekenen. Ook goed om te weten: het werkt zowel met Mac als PC.

Om Duet Pro te kunnen gebruiken heb je een iPad Pro en een Apple Pencil nodig. Op de desktop is macOS 10.9 of nieuwer en Windows 8 of 10 (64-bit) vereist. Het kost 20 dollar per jaar om de app te gebruiken, maar als het niet bevalt krijg je je geld terug.

Op de website van de makers kun je meer informatie vinden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 oktober 2016, 18:05
Categorieën Apps, Mac & macOS
Onderwerpen duet, grafisch
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.