Runtasty-app

Runtasty is de nieuwe receptenapp van Runtastic

Met Runtasty kun je recepten koken die passen bij de sportapps van Runtastic. De app laat met video's zien hoe makkelijk een recept is.

Runtastic kent iedereen wel van de sportapps. De nieuwste aanwinst in de groeiende collectie apps is een collectie recepten onder de naam Runtasty. De naam van de app zal niemand verbazen, want alle receptenvideo’s zijn van bovenaf gefilmd, een manier van filmen die populair werd door het YouTube-kanaal Tasty.

Runtasty recepten-app met keukenhacks

Runtastic publiceerde eerder al een aantal recepten op hun YouTube-kanaal. Blijkbaar sloeg dat zo aan, dat ze er nu een aparte app van hebben gemaakt. Runtasty bevat in feite een collectie kookvideo’s waarmee je tussen het sporten door weer wat energie krijgt. De recepten zijn makkelijk te bereiden en samengesteld met hulp van diëtisten. Er zijn soms ook handige ‘keukenhacks’ te zien, zodat je bijvoorbeeld het snipperen van een uitje net iets slimmer aanpakt.

Verwacht geen recept voor speklap met sperziebonen (die vind je wel op de receptenkaarten van je lokale supermarkt), maar vooral de wat modernere recepten zoals chia-drankjes, smoothiebowls en hummus.

Runtasty recepten-app

In de video is het makkelijk…
De video-instructies zijn voor alle recepten aanwezig, om te laten zien hoe makkelijk het is (al moet je wel rekening ermee houden dat er flink in is geknipt, dus dan lijkt het al snel makkelijk). Bij de keukenhacks krijg je te zien hoe je een ui, avocado en mango snijdt en hoe je je biefstuk sappig houdt. Je kunt filteren in 23 categorieën, van vegan tot low-cara en van eiwitrijk tot snel klaar in 15 minuten. Ook kun je filteren op maaltijd, dus ontbijt, lunch of diner.

Favoriete recepten kun je opslaan, zodat je ze vaker kunt maken. Bij elk recept zie je bovendien de voedingswaarde met de hoeveelheid calorieën, koolhydraten, eiwitten en vetten. Dat maakt het makkelijker voor mensen die macro’s tellen. En met de icoontjes bij elk recept zie je snel of er bijvoorbeeld allergische stoffen in zitten. Je kunt het gratis downloaden maar zult de recepten wel in het Engels, Duits, Spaans, Frans, Italiaans of Portugees moeten uitvoeren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 april 2017, 9:50
Categorie Apps
Onderwerpen recepten, sport, voeding

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.