macbook air

‘MacBook Air met USB-C nog steeds op de planning’

Apple zou de MacBook Air uit willen rusten met een USB-C-aansluiting. Over een exacte timing wordt nog niet gesproken, terwijl het gerucht ook over een MacBook Pro zou kunnen gaan.

Apple zou nog steeds een nieuw model van de MacBook Air op de planning hebben staan die, net als de 12-inch Retina MacBook, uitgerust gaat worden met een USB-C-aansluiting. Deze keer is het gerucht afkomstig van Digitimes die een overzicht maakte van de status van USB-C bij notebooks.

macbook air

Nieuwe MacBook Air met USB-C

Volgens de bron zou Apple USB-C willen toevoegen aan de bestaande MacBook-line-up. De MacBook Air wordt hier bij naam genoemd als volgende Mac met ondersteuning voor deze universele aansluiting. Digitimes baseert zijn uitspraken vaak op bronnen uit de productieketen, maar heeft het daarbij lang niet altijd bij het juiste eind. Ook andere bronnen hadden het de laatste tijd niet juist als het om nieuwe MacBooks gaat. Zo beweerde het Japanse Macotakara dat Apple in juni een nieuwe MacBook Air zou aankondigen die vervolgens in augustus zou verschijnen. Inmiddels is het juli en is er nog steeds niets nieuws aangekondigd.

Hoewel de MacBook Air al een flinke tijd niet meer vernieuwd is, staat ook de MacBook Pro-lijn te trappelen om verfrist te worden. Mogelijk zou Apple ook daarin USB-C willen inbouwen. De 12-inch MacBook is momenteel het enige model met een USB-C-aansluiting voor stroom- en data-overdracht.

Overigens meldde Digitimes al eerder dat een nieuwe dunnere MacBook met nieuwe scharnieren pas later in 2016 beschikbaar komt.

Ook wat betreft de MacBook Pro is het al eventjes stil. In mei en juni, voorafgaand aan de WWDC-presentatie, verschenen er meerdere berichten dat de MacBook Pro een nieuw model zou krijgen met speciale OLED-balk. Ook de USB-C-aansluiting werd toen genoemd en mogelijk gespot op foto’s.

Mogelijk kiest Apple ervoor om in het derde kwartaal een nieuwe MacBook Air uit te brengen, waarna in het vierde kwartaal nieuwe MacBook Pro’s op de planning staan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 juli 2016, 19:04
Categorieën Geruchten, Mac & macOS
Onderwerpen macbook air, usb-c

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.