‘MacBook Air met USB-C nog steeds op de planning’

Apple zou de MacBook Air uit willen rusten met een USB-C-aansluiting. Over een exacte timing wordt nog niet gesproken, terwijl het gerucht ook over een MacBook Pro zou kunnen gaan.

Apple zou nog steeds een nieuw model van de MacBook Air op de planning hebben staan die, net als de 12-inch Retina MacBook, uitgerust gaat worden met een USB-C-aansluiting. Deze keer is het gerucht afkomstig van Digitimes die een overzicht maakte van de status van USB-C bij notebooks.


macbook air

Nieuwe MacBook Air met USB-C

Volgens de bron zou Apple USB-C willen toevoegen aan de bestaande MacBook-line-up. De MacBook Air wordt hier bij naam genoemd als volgende Mac met ondersteuning voor deze universele aansluiting. Digitimes baseert zijn uitspraken vaak op bronnen uit de productieketen, maar heeft het daarbij lang niet altijd bij het juiste eind. Ook andere bronnen hadden het de laatste tijd niet juist als het om nieuwe MacBooks gaat. Zo beweerde het Japanse Macotakara dat Apple in juni een nieuwe MacBook Air zou aankondigen die vervolgens in augustus zou verschijnen. Inmiddels is het juli en is er nog steeds niets nieuws aangekondigd.

Bekijk ook

'Nieuwe MacBook Pro en MacBook Air in augustus al in de winkel'

Volgens bronnen uit Apple's productieketen zal er in juni een nieuwe MacBook Air worden aangekondigd, die in augustus in de winkel ligt. Maar hoe geloofwaardig is het?

Hoewel de MacBook Air al een flinke tijd niet meer vernieuwd is, staat ook de MacBook Pro-lijn te trappelen om verfrist te worden. Mogelijk zou Apple ook daarin USB-C willen inbouwen. De 12-inch MacBook is momenteel het enige model met een USB-C-aansluiting voor stroom- en data-overdracht.

Overigens meldde Digitimes al eerder dat een nieuwe dunnere MacBook met nieuwe scharnieren pas later in 2016 beschikbaar komt.

Bekijk ook

'Dunnere MacBooks met nieuwe scharnieren komen later in 2016'

De nieuwe MacBooks laten nog even op zich wachten: de nieuwste modellen komen later dit jaar 2016. Apple zou daarbij een nieuw scharnier gebruiken, zodat de MacBook nog dunner kan worden.

Ook wat betreft de MacBook Pro is het al eventjes stil. In mei en juni, voorafgaand aan de WWDC-presentatie, verschenen er meerdere berichten dat de MacBook Pro een nieuw model zou krijgen met speciale OLED-balk. Ook de USB-C-aansluiting werd toen genoemd en mogelijk gespot op foto’s.

Bekijk ook

'Foto's van 2016 MacBook Pro gelekt, met OLED-balk en USB-C'

De eerste gelekte foto's van de nieuwe MacBook Pro zijn online verschenen. Ze tonen een aantal interessante vernieuwingen, waaronder ruimte voor een OLED-balk.

Mogelijk kiest Apple ervoor om in het derde kwartaal een nieuwe MacBook Air uit te brengen, waarna in het vierde kwartaal nieuwe MacBook Pro’s op de planning staan.

Bekijk ook

Een OLED-balk op de MacBook Pro, wat heb je eraan?

Wat is er allemaal mogelijk met een OLED-balk op een MacBook Pro? We bekijken 3 opties en bespreken waarom Apple deze functie misschien zou willen toevoegen.

MacBook Air

De MacBook Air is Apple's lichtste en meest compacte MacBook uit de line-up. De MacBook Air kenmerkt zich door het dunne design en het lichte gewicht. De meest actuele modellen zijn de MacBook Air 13- en 15-inch met Apple's M3-chip (begin 2024). Het schermformaat van 13-inch zit al jarenlang in het assortiment bij Apple en in juni 2023 kwam er een 15-inch variant bij. De MacBook Air is ideaal voor gebruikers die op zoek zijn naar een snelle en compacte laptop. Hij is beschikbaar in vier kleuren en opslagcapaciteiten en heeft een Magic Keyboard met Touch ID-sensor. Alles over de MacBook Air, de MacBook kopen en MacBooks vergelijken lees je hier.

MacBook Air

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.