MacBook Silver

‘Dunnere MacBooks met nieuwe scharnieren komen later in 2016’

De nieuwe MacBooks laten nog even op zich wachten: de nieuwste modellen komen later dit jaar 2016. Apple zou daarbij een nieuw scharnier gebruiken, zodat de MacBook nog dunner kan worden.

MacBook Silver

Wacht je op een nieuwe MacBook? Dan zul je nog even geduld moeten hebben, want Digitimes meldt dat de nieuwe MacBook-modellen pas later in 2016 gaan verschijnen. Bovendien zou Apple kiezen voor nieuwe scharnieren, zodat het design nog dunner kan worden.

Het is al een tijdje stil rondom de MacBook line-up. Alweer een jaar geleden kondigde Apple de nieuwste MacBook aan, een ultradun exemplaar met Retina-scherm. Later werd ook de MacBook Pro voorzien van een nieuwe versie met onder andere een Force Touch-trackpad. De nieuwe MacBooks laten voorlopig nog wel even op zich wachten.

Nieuwe scharnieren voor ultra-dun design

Apple zou de nieuwe MacBook voorzien van een nieuw scharnier, gemaakt van metaal. Hierdoor kan Apple ervoor zorgen dat de MacBook extra dun blijft, een aspect waar Apple met de meest recente MacBook ook naar streefde. Apple zou het bedrijf Amphenol aangewezen hebben om deze scharnieren te maken. Dit bedrijf is ook al verantwoordelijk voor de scharnieren van de Microsoft Surface Pro.

Hoe de nieuwe MacBook er precies uit gaat zien, is niet helemaal duidelijk. Gaat Apple de MacBook Pro voorzien van een nieuw uiterlijk, of gaat het om een nieuwe versie van de 12-inch MacBook? Eerder verschenen er berichten dat er in juni of juli nieuwe 13- en 15-inch MacBooks zouden verschijnen, wat duidt op een nieuw uiterlijk voor de MacBook Pro. Bovendien is het de vraag wat Apple gaat doen met de aansluitingen op de nieuwe MacBooks. Het is mogelijk dat Apple kies voor meerdere USB-C-poorten, om ervoor te zorgen dat USB-C meer gebruikt gaat worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 april 2016, 12:31
Categorieën Geruchten, Mac & macOS
Onderwerp macbook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.