‘Nieuwe MacBook Pro en MacBook Air in augustus al in de winkel’

Volgens bronnen uit Apple's productieketen zal er in juni een nieuwe MacBook Air worden aangekondigd, die in augustus in de winkel ligt. Maar hoe geloofwaardig is het?

Volgens een betrouwbare bron uit de Chinese toeleveringsketen van Apple zal nog deze maand nieuwe modellen van de MacBook Pro en MacBook Air aankondigen. Ze zullen in augustus al in de verkoop gaan, aldus het Japanse blog Macotakara.


MacBook Air met FaceTime

MacBook Pro en Air in augustus in de winkel?

Macotakara heeft een redelijk goed trackrecord, maar toch is er reden om een slag om de arm te houden. Volgens de bekende Apple-blogger Mark Gurman zullen er geen hardware-aankondigingen tijdens de WWDC zijn. Een aankondiging buiten de WWDC om lijkt onlogisch. Dat wekt de indruk dat het om een kleine update zal gaan. Bij de MacBook Air kunnen we ons dat voorstellen, maar juist bij de MacBook Pro lijken er grote veranderingen aan te komen.

Eerdere geruchten wezen op juli of misschien wel later. Volgens analist Ming-Chi Kuo moeten we misschien wel tot het vierde kwartaal wachten op de nieuwe MacBook Pro, die volgens de geruchten is voorzien van een OLED-balk (zie afbeelding hieronder).

MacBooK Pro met OLED-balk en Siri.

Bekijk ook

Zo kan een MacBook Pro met OLED-balk eruit zien

De OLED-balk op de nieuwe MacBook Pro moet een aantal handige functies brengen, waardoor de functietoetsen boven het toetsenbord een stuk praktischer worden. Maar hoe zou zo'n OLED-balk eruit kunnen zien? Dit concept toont het.

Kleine update voor MacBook Air

Het lijkt ons daarom voor de hand liggend als Apple veel aandacht geeft aan de MacBook Pro en wat minder nadruk legt op de MacBook Air. Die laatste zou zelfs gewoon via een persbericht aangekondigd kunnen worden, na de WWDC. Dat gebeurt wel vaker bij kleine updates. Zo kreeg de 13-inch MacBook Air onlangs nog een update met meer werkgeheugen (8GB), maar Apple besloot er geen apart persbericht aan te wijden. Het stond verstopt in het persbericht voor de aankondiging van de 2016 MacBook met 12-inch scherm. Desondanks zijn we benieuwd welke vernieuwingen Apple nog in petto heeft voor de MacBook Air. Er waren op een gegeven moment geruchten dat Apple zou stoppen met de Air-modellen, maar dat wordt nu betwijfeld.

Bekijk ook

Apple vernieuwt 12-inch MacBook: krachtiger en in roségoud

Apple heeft nieuwe 12-inch MacBooks aangekondigd, die krachtiger zijn en een betere batterijduur hebben. Voor het eerst ook in rosegoud!

MacBook Pro

De MacBook Pro is Apple's krachtigste MacBook van de line-up. Je kan kiezen uit twee formaten (14- en 16-inch) met verschillende specificaties. De nieuwste modellen zijn de 14- en 16-inch uit eind 2023, voorzien van voorzien van de M3, M3 Pro-chip of de nog krachtiger M3 Max-chip. Nieuw is ook de spacezwarte kleur. In de modellen zit geen Touch Bar meer. Deze modellen hebben het vernieuwde design met miniLED-display, zoals die in de 2021-modellen geïntroduceerd werden. De 14-inch MacBook Pro M3 heeft iets minder poorten, maar verder wel hetzelfde nieuwere design en het miniLED-display. Alles over de MacBook Pro kopen, MacBooks vergelijken en meer lees je hier.

MacBook Pro

Reacties: 18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.