LXORY draadloze oplader

Deze draadloze oplader van LXORY is geen aanrader

De nieuwe draadloze oplader van LXORY ziet er aantrekkelijk uit. Maar het lage vermogen van 5 Watt en er zit ook geen goedkeuringsmerkje op.

Nu draadloos opladen mogelijk is bij de nieuwste iPhones en Apple’s AirPower nog even op zich laat wachten, ben je misschien geneigd om een duolader in huis te halen. De pas aangekondigde LXORY met Lightning-kabel lijkt aantrekkelijk omdat je twee apparaten tegelijk kunt laden. Maar er is iets mis mee.

LXORY duolader

In onze round-up van draadloze opladers hebben we alleen producten opgenomen die een Qi-logo hebben. Dat heeft een reden: je hebt een dure smartphone en die wil je niet kapotmaken met een ondeugdelijke lader.

LXORY draadloze oplader

Bij de nieuwe duolader van LXORY ($34,50 bij Amazon) waren we aanvankelijk wel getriggered: het is een van de weinige draadloze oplaadplankjes waarmee je twee toestellen tegelijk kun laden. En bovendien zit er een Lighting-aansluiting op, zodat je geen aparte kabel meer nodig hebt. Deze sluit je gewoon aan op de Lightning-kabel die je waarschijnlijk toch al op je nachtkastje hebt liggen. En wil je tussendoor wat sneller laden, dan koppel je de LXORY los en sluit je de iPhone rechtstreeks aan op de Lightning-kabel. Tot zo ver lijkt er niets aan de hand.

5 Watt is een beetje weinig
Maar als je beter kijkt, blijkt dat de LXORY voor elke oplaadplek 5 Watt levert en dat is sinds minder dan de 7,5 Watt die Apple tegenwoordig als standaard hanteert. De IKEA-laders zitten ook op 5 Watt en daarom is de IKEA NORDMARKE driedubbele plaat van €65 eigenlijk geen aanrader. Hij is overpriced (want een losse lader kost bij IKEA maar €15, dus €45 voor drie stuks). Dat het opladen traag gaat kun je het woonwarenhuis nauwelijks kwalijk nemen, want deze laders zijn al een paar jaar verkrijgbaar en gemaakt volgens de normen van destijds. Perfect als je ‘s nachts tergend langzaam je iPhone wilt opladen, maar dan moet er niet de hoofdprijs voor vragen.

LXORY oplader

Een nieuwe oplader moet minimaal 7,5 Watt zijn
Van een gloednieuwe oplader die nu op de markt komt verwachten we meer: in ieder geval de 7,5 Watt die Apple ondersteunt en liefst nog iets meer, voor als Apple later het vermogen nog verder opvoert. LXORY’s oplader heeft ook geen ‘Made for iPhone’-keurmerk. En dat is jammer, want het uiterlijk van de lader ziet er goed uit en de opties die ze aanbieden zijn ook goed. Je kunt niet alleen Lightning-kabels aansluiten, maar ook USB-C en microUSB. Elke smartphone is er dus voor geschikt, ongeacht of draadloos laden wordt ondersteund.

Tip: let op het laadvermogen
Nu was je misschien toch al niet geneigd om deze LXORY-lader via Amazon US te importeren, gezien het gedoe met douanekosten, verzendkosten en lange levertijden. Maar als je de komende tijd van plan bent om een draadloze oplader in huis te halen, loont het de moeite om eens goed te kijken naar het laadvermogen (minimaal 7,5 Watt) en het feit of er hetzij een Qi-logo op staat, of een ‘Made for iPhone’-merkje. Het zou zonde zijn om geld weg te gooien aan een goedkope lader waar je binnen een paar weken alweer spijt van hebt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 januari 2018, 9:52
Bron Bron BGR
Categorie Accessoires
Onderwerp draadloos opladen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.