MacBook Pro 15-inch

15-inch MacBook Pro nu met krachtige Radeon Pro Vega graphics verkrijgbaar

Heb je behoefte aan goede grafische performance, dan kun je nu de 15-inch MacBook Pro met Radeon Pro Vega aanschaffen. Je kunt kiezen uit twee modellen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

MacBook Pro met Radeon Pro Vega

De Radeon Pro Vega GPU’s zijn alleen verkrijgbaar op de duurdere 15-inch MacBook Pro’s en zouden 60% snellere graphics moeten leveren dan de eerder verkrijgbare Radeon Pro 560X. Apple kondigde de komst vorige maand al aan, verstopt onderaan het persbericht over de MacBook Air 2018. Het is voor het eerst dat je de krachtige Radeon Pro Vega-graphics in een MacBook Pro kan krijgen. Ze zijn vooral interessant voor mensen die hoge eisen stellen op het gebied van videobewerking, rendering en 3D-design. Om de optie te kunnen aanvinken bij de configuratie moet je de duurste variant van de 15-inch MacBook Pro met 2,6 GHz 6-core processor en 512GB opslag in je winkelwagentje leggen. Die heeft een basisprijs van €3.299. Het toevoegen van Radeon Pro Vega verhoogt de prijs met nog een paar honderd euro.


Dit zijn je opties:

  • Radeon Pro 560X met 4 GB GDDR5-geheugen: €0 extra
  • Radeon Pro Vega 16 met 4 GB HBM2-geheugen: €300 extra
  • Radeon Pro Vega 20 met 4 GB HBM2-geheugen: €420 extra

MacBook Pro 15-inch

Ook nieuwe eGPU op komst
HBM staat voor High Bandwith Memory. De eerste exemplaren worden binnen een week geleverd. Omdat het maatwerk is duurt het wel iets langer dan gebruikelijk. Apple beloofde ook dat er een nieuwe Blackmagic eGPU aan zit te komen, maar die is nog niet te bestellen. Hij staat al wel hier in de Apple Store voor een prijs van €1395 maar in je mandje gooien is nog niet mogelijk. Deze eGPU is geschikt voor elke Mac met Thunderbolt 3 en is voorzien van een Radeon RX Vega 56 grafische processor met 8 GB HBM2‑geheugen. Hiermee kun je grafisch intensieve taken uitvoeren die voorheen alleen mogelijk waren op iMac Pro. Het geheel zit in een aluminium behuizing.

BlackMagic eGPU Pro

Via de DisplayPort-connector kun je een extern scherm aansluiten. Ook vind je twee Thunderbolt 3-poorten, vier USB 3-poorten, een HDMI 2.0-poort in het apparaat. Sluit je een MacBook Pro aan, dan kun je meteen opladen. De BlackMagic eGPU Pro kan een uitkomst zijn voor mensen die al een MacBook Pro hadden gekocht en nu liever een eGPU aansluiten dan nu alweer upgraden. Kan ook handig zijn voor de pas aangekondigde Mac mini 2018, die meer dan ooit op professionals is gericht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 november 2018, 9:05
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen grafisch, macbook pro
Device MacBook Pro

MacBook Pro

De MacBook Pro is Apple's krachtigste MacBook van de line-up. Je kan kiezen uit twee formaten (13- en 16-inch) en verschillende kleuren en specificaties. Er zijn momenteel drie lijnen: de 13-inch MacBook Pro met M1-chip (eind 2020), de high-end 13-inch MacBook Pro met Intel-chip (voorjaar 2020) en de 16-inch MacBook Pro met Intel-chip (eind 2019). De MacBook Pro is ook kenmerkend vanwege de Touch Bar. Alles over de MacBook Pro kopen, MacBooks vergelijken en meer lees je hier.

MacBook Pro
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.