Logitech Crayon

‘iPad Pro werkt vanaf iOS 12.2 ook met Logitech Crayon’

Apple's eerstvolgende update naar iOS 12.2 krijgt ondersteuning voor Logitech Crayon, de goedkopere tekenpen die vooral op het onderwijs is gericht. Daarmee wordt de Crayon de enige tekenpen die geschikt is voor álle iPads die Apple momenteel in het assortiment heeft.

Logitech Crayon ook voor iPad Pro

De iPad Pro 2018 werkte tot nu toe alleen met de Apple Pencil 2, de vernieuwde tekenpen die onder andere acties kan uitvoeren door er tegenaan te tikken. De Logitech Crayon is voor rond de 70 euro verkrijgbaar bij winkels als Coolblue en Amac en bij Apple zelf. Daarmee is het een goedkopere optie dan de Apple Pencil 2, die officieel voor 135 euro in de Apple Store ligt, al kun je ook koopjes van 125 euro vinden.


Apple zou tegen The Verge hebben gezegd dat iOS 12.2 ondersteuning biedt voor de Logitech Crayon. “Ze vertelden me dat wanneer de volgende versie van iOS 12 uitkomt, waarschijnlijk volgende week met ondersteuning voor de streamingdient, dat de Logitech Crayon ook werkt met de iPad Pro’s”, aldus Nilay Patel. Hij voegde eraan toe: “Ik weet niet wie een 1.500 dollar kostende iPad Pro en een Logitech Crayon koopt.” Het is nog onduidelijk of het alleen geldt voor de nieuwste iPad Pro’s die vorig najaar op de markt verschenen. De Logitech-pen werkt in ieder geval (nog) niet op oudere Pro’s die op de beta van iOS 12.2 draaien, maar dat kan met het verschijnen van de definitieve versie nog veranderen.

Ondersteuning voor de iPad Pro zou betekenen dat de Crayon de enige tekenpen is die je op alle recente iPads kunt gebruiken. Uiteraard kun je op alle modellen ook een gewone stylus gebruiken, zonder de slimme functies. De Crayon werkt ook met de vorige week verschenen iPad Air 2019 en de iPad mini 5. De Logitech Crayon werd precies een jaar geleden aangekondigd, samen met de 9,7-inch iPad 2018 die nog steeds in het assortiment zit en die bedoeld is als goedkoop instapmodel. De Crayon was aanvankelijk bedoeld voor het onderwijs en werd dan ook eerst alleen verkocht aan scholen. Een halfjaar later besloot Apple de Crayon aan iedereen te verkopen.

Logitech Crayon

Dit maakt de Crayon bijzonder
De tekenpen heeft als bijzonderheid dat er een normale Lightning-aansluiting op zit, zodat je het kunt opladen met een normale Lightning-kabel. Bij de eerste generatie Apple Pencil is dat niet het geval; die kun je opladen via de Lightning-poort van een iPhone of iPad, of met een speciale adapter. De Crayon beschikt over veel functies die je ook op de Apple Pencil vindt, zoals gemakkelijk koppelen, gevoeligheid voor kantelen en negeren van de handpalm tijdens het tekenen en schrijven. Het is echter niet geschikt voor drukgevoelig tekenen en je kunt er ook niet tegenaan tikken om tussen pen en gummetje te wisselen.

Apple gaat iOS 12.2 volgens verwachtingen op 25 maart uitbrengen, vlak nadat er een nieuwe video-, nieuws- en gamedienst zijn aangekondigd. Het speciale event vindt plaats op maandag en is via een livestream te volgen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 maart 2019, 11:15
Categorie Accessoires
Onderwerpen logitech, stylus, tekenen
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.