Uitgelicht
WWDC 2023: alle highlights
Toon of verberg de lijst met posts
Scream Go Hero

Scream Go Hero: schreeuwen tegen je iPhone was nog nooit zo leuk

Deze game bedien je met je stem
Bij schreeuwen denk je meestal aan boosheid of frustratie. Maar de nieuwe hitgame Scream Go Hero laat zien dat schreeuwen naar je iPhone ook leuk kan zijn. De game is plotseling erg populair geworden en het is leuk genoeg om het dit weekend ook zelf eens te proberen.

Scream Go Hero is een plotselinge hype

Praten tegen je iPhone is dankzij spraakgestuurde assistenten heel gewoon geworden. Je zegt tegen Siri, Alexa of de Google Assistent wat je wilt en de opdracht wordt uitgevoerd. Ze zorgen ervoor dat we anders met computers omgaan. Maar schreeuwen tegen een computer? Dat doen we alleen als er iets misgaat. In Scream Go Hero is het echter de bedoeling dat je schreeuwt om het poppetje op het scherm aan te sturen. De twee jaar oude game is opeens heel populair geworden en de afgelopen week zagen we dan ook op Twitter, YouTube en andere sociale media allerlei filmpjes verschijnen van mensen die op hilarische wijze tegen hun iPhone schreeuwen.


Scream Go Hero is in feite een endless runner, met een kleine ninja die maar blijft rennen en springen totdat hij (of zij?) er niet in slaagt om het volgende platform te bereiken. Het poppetje valt dan omlaag en is dood. Het bijzondere van Scream Go Hero is dat je de ninja aanstuurt via de microfoon van je iPhone. Door zacht te praten gaat ‘ie lopen en hoe harder je roept, hoe hoger hij springt. Een video maakt het meteen duidelijk.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Scream Go Run is gemaakt door Ketchapp, een gamestudio uit Parijs. De plotselinge populariteit heeft ongetwijfeld een duwtje gekregen door het feit dat Jimmy Fallon het op tv speelde. Wat ook hielp is dat zangeres Lizzo na vele verzoeken een video maakte waarin ze Scream Go Run speelde terwijl ze haar nummer ‘Juice’ zong.

https://twitter.com/lizzo/status/1106778993125027840

De makers zijn eigenlijk verrast dat de game opeens weer wordt opgepakt. In thuisland Frankrijk staat de game op nummer 1 en in Nederland staat het momenteel op nummer 5. Scream Go Hero is geïnspireerd door een bestaande game, namelijk Yasuhati. Een paar jaar geleden was Yasuhati populair in Azië en nu heeft Ketchapp een wat minimalistischer variant gemaakt in zwart-wit, die wat meer zal aanslaan in westerse landen. Eerder maakte Ketchapp al de populaire game Threes na en noemde het 2048. Ook die game werd een hit.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Waarom het opeens zo populair is? De makers denken dat de invloed van sociale media zoals Twitter daarin meespeelt. Mensen plaatsen video’s op sociale media waarin ze de game spelen en dat trekt de aandacht. Maar er speelt ook iets mee dat met Apple te maken heeft, namelijk de nieuwe schermopname-functie op de iPhone. Daarmee kun je de gameplay op het scherm opname een tegelijk de omgevingsgeluiden toevoegen, zoals in dit geval geschreeuw. “Het is leuk om te zien en ze delen het nu op Twitter en misschien op TikTok”, aldus medeoprichter Michel Morcos. Eerder was het niet mogelijk om als ontwikkelaar een dergelijke functie zelf in te bouwen.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Misschien heeft de populariteit van Scream Go Hero ook iets ermee te maken dat je jezelf ietwat belachelijk kunt maken door te schreeuwen, maar nog net op een niveau dat het acceptabel blijft. Daardoor is het ook leuk om anderen het te zien spelen. Scream Go Hero is gratis te spelen.

Bekijk ook

Zo maak je een schermopname op iPhone en iPad

Met de schermopname-functie op de iPhone en iPad kun je de acties die je op het scherm uitvoert vastleggen. In deze tip leggen we uit hoe de Schermopname werkt en hoe je een schermopname met of zonder geluid maakt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
23 maart 2019 om 10:44
Onderwerp
Categorie
Apps
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.