iPod touch games.

‘Apple gamedienst laat je spelen voor vast bedrag, aankondiging maandagavond’

Apple zou plannen hebben om een 'Netflix voor games' aan te kondigen op maandag 25 maart, tegelijk met de al eerder gelekte streaming video- en nieuwsdienst. Voor een vast bedrag per maand kun je dan games spelen.

Apple’s Netflix voor games

Apple lijkt flink te willen inzetten op diensten. Naast de al eerder uitgelekte Apple Shows videodienst voor films en tv-series en een nieuwsdienst met de naam Apple News Magazines voor tijdschriftartikelen zou er ook een nieuwe dienst voor games aan zitten te komen. Het gaat om een soort ‘Netflix voor games’, waarbij je een vast bedrag betaalt om onbeperkt te kunnen spelen. Nieuwe hardware wordt tijdens de keynote op 25 maart niet verwacht, want dat is grotendeels al vorige week aangekondigd in de vorm van persberichten. Alleen de volgende generatie iPod touch en AirPower kunnen later nog volgen, maar ook die zou Apple wel eens zonder veel fanfare kunnen introduceren.


Vergoeding op basis van speeltijd
Apple zou dus van plan zijn om drie nieuwe diensten aan te kondigen: voor series en films, tijdschriften en games. Volgens Bloomberg werkt Apple aan een premium Apple Games abonnementsdienst en zou daarover in gesprek zijn met potentiële partners. De nadruk ligt daarbij op iPhones en iPads. Het houdt in dat je betaalde games van verschillende ontwikkelstudio’s en uitgevers kunt spelen voor een vast bedrag per maand. Het gaat om betaalde games, niet om freemium-games die je aanvankelijk gratis kunt spelen en vervolgens met in-app aankopen meer mogelijkheden toevoegt. De vergoeding aan ontwikkelaars is daarbij afhankelijk van de hoeveelheid tijd die spelers doorbrengen in een game. Meer speeltijd betekent een hogere vergoeding.

Apple gamedienst

Apple zou de aankondiging van de nieuwe gamedienst kunnen combineren met de onthulling van de volgende generatie iPod touch. Apple zou plannen hebben om de iPod touch als game-apparaat te promoten. Begin dit jaar werd het handelsmerk uitgebreid naar spelcomputers.

Apple gamedienst: onthulling deze week

Bloomberg sprak met anonieme bronnen die beweren op de hoogte te zijn van Apple’s plannen. De ‘Netflix voor games’ is al een tijdje in ontwikkeling en zou dit voorjaar klaar zijn om openbaar te maken. Er is een groot verschil met Google Stadia, de gamedienst die Google afgelopen week aankondigde. Dit is een streamingdienst voor games, waarmee je onbeperkt kunt spelen op elk type apparaat. Bij Stadia moet je echter de games per stuk aanschaffen om ze te kunnen streamen op de Mac, iPhone en iPad. De games draaien op een server en worden gestreamd naar de Chrome-webbrowser. Bij Apple ligt de nadruk op iOS en krijg je toegang tot het complete aanbod. Of Apple de dienst ook meteen op maandagavond beschikbaar stelt is nog de vraag. Apple zou nog in onderhandeling zijn met game-ontwikkelaars waardoor het nog wel even kan duren voordat je er gebruik van kunt maken. Uitrol in meerdere landen lijkt echter kansrijker dan de streamindienst voor films en tv-series, waarbij veel meer met uitzendrechten per land rekening moet worden gehouden.

Morgenavond om 18:00 uur vindt de keynote van Apple plaats en dan horen we ook meer over de plannen van Apple op het gebied van streaming video, tijdschriften en games. Natuurlijk houden we je via @iCulture op Twitter rop de hoogte van alle aankondigingen, kun je meepraten op de website en lees je alle hoogtepunten in artikelen. Wij zitten morgenavond klaar om je van al het nieuws te voorzien!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.