Uitgelicht
WWDC 2023: alle highlights
Toon of verberg de lijst met posts
Adobe Lightroom met split view

Adobe bevestigt: ‘Lightroom iOS-update heeft foto’s gewist, niet te herstellen’

Adobe bracht eerder deze week een update van Lightroom 5.4 voor iOS uit, die alle lokale foto's en instellingen wiste. Inmiddels is er een update die de bug oplost, maar Adobe heeft nu bevestigd dat de verdwenen foto's niet meer terug te halen zijn, tenzij je met de cloud synchroniseerde.

Foto’s gewist door Lightroom-update

Stonden de foto’s alleen lokaal, dan ben je ze kwijt na het installeren van de update naar Lightroom 5.4 voor iOS. Afgelopen dinsdag verschenen al de eerste klachten over de Lightroom op Reddit, Twitter en het Photoshop-forum, vlak nadat de update was uitgebracht. Gebruikers waren foto’s, bewerkingen, instellingen, watermerken en dergelijke kwijt. Eén gebruiker beweert dat hij twee jaar aan bewerkingen kwijt was. Het probleem deed zich alleen voor bij mensen die de lokale opslag gebruikten en hun foto’s niet uploadden naar Adobe’s clouddienst. Het gaat daarbij vooral om niet-betalende gebruikers, waarbij de cloudopslag beperkt is.


Maar ook sommige betalende gebruikers kregen ermee te maken en beweren dat ze duizenden foto’s kwijt zijn geraakt. Afgelopen woensdag verscheen Lightroom 5.4.1 waarin de bug was opgelost. Helaas bleek daarbij ook dat de gewiste foto’s niet meer te herstellen waren.

Adobe Lightroom voor iOS

Adobe heeft dit nu bevestigd:

We are aware that some customers who updated to Lightroom 5.4.0 on iPhone and iPad may be missing photos and presets that were not synced to the Lightroom cloud.

A new version of Lightroom mobile (5.4.1) for iOS and iPadOS has now been released that prevents this issue from affecting additional customers.

Installing version 5.4.1 will not restore missing photos or presets for customers affected by the problem introduced in 5.4.0.

Adobe biedt de welgemeende excuses aan en raadt aan om een iCloud-backup terug te zetten. Adobe kan echter zelf niets doen om de foto’s terug te halen, als er geen iCloud-backup is. Dit gebeurt automatisch elke nacht, tenzij je het zelf uitschakelt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.