Let’s Rock: Nieuwe iPod touch v2, Nike, App Store en iPhone firmware 2.1

Tijdens het Let's Rock-evenement in San Francisco kondigde Steve Jobs een nieuwe iPod touch aan in drie uitvoeringen, een firmware-update voor de iPod touch en de iPhone (firmware 2.1) en enkele games voor de App Store.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

App Store Real Soccer 2009In deel 2 van de samenvatting van het Let’s Rock-evenement in San Francisco: de nieuwe iPod touch, een aantal demonstraties van games die nu of binnenkort in de App Store verkrijgbaar zijn en een nieuwe firmwareversie voor de iPhone: firmware 2.1. Die is vanaf aanstaande vrijdag beschikbaar en zal een hoop problemen met de telefoonverbinding, crashende applicaties en lange backuptijd oplossen.

iPod touch

Nike en iPod touchDe iPod touch krijgt een nieuwe behuizing van roestvast staal. Het display blijft hetzelfde, maar het apparaat zelf wordt dunner. Het profiel ziet er ongeveer uit als de iPhone 3G, maar de behuizing zelf is gemaakt van metaal. Bijzonderheden zijn de volumeknoppen aan de zijkant, een speaker (!) en de mogelijkheid om op de iPod touch automatisch een Genius-playlists te laten samenstellen. Wi-Fi en toegang tot de App Store zitten er ook nog steeds in.

De gebruikersinterface is vernieuwd, met betere weergave van albumhoezen en er is gezorgd voor goede integratie met Nike+. De Nike+ ontvanger is vanaf nu ingebouwd in de iPod touch; je hebt dus geen aparte dongle meer nodig. Het enige wat je nog wel moet kopen is een zendertje voor je sportschoenen.

iPod touch en Nike+ - muziek

iPod touch en Nike+ - sport

De nieuwe iPod touch 8GB gaat $229 (€209) kosten, de 16GB iPod touch kost $299 (€279) en voor de 32GB iPod touch moet je $399 (€369) betalen. Alledrie modellen zijn per vandaag verkrijgbaar. De reclameslogan voor de nieuwe iPod touch wordt: “the funnest iPod ever”. Apple gaat de iPod touch helemaal op gameliefhebbers richten. Het is volgens Jobs het beste draagbare apparaat om games te spelen. De iPod touch krijgt firmware 2.1. Bestaande gebruikers van firmware 2.0 kunnen gratis updaten. Als je nog niet de update naar 2.0 hebt gemaakt, dan kun je dat alsnog doen voor $9,95.

App Store

EA Need for Speed for iPhoneDe App Store is voor Apple een groot succes geweest: in 60 dagen zijn er 100 miljoen applicaties gedownload. Er zijn op dit moment 700 games beschikbaar en de App Store is beschikbaar in 62 landen. Phil Schiller vertelde over een aantal nieuwe en nog niet uitgebrachte games: Spore Origins en Need For Speed van Electronic Arts en Real Soccer 2009 van Gameloft. Alleen Need For Speed is nog niet verkrijgbaar; daarop moeten we nog tot november wachten.

iPhone-firmware 2.1

Gelijktijdig met de nieuwe iPod touch komt er ook een nieuwe firmwareversie voor de iPhone. iPhone firmware 2.1 is volgens Jobs een “grote update”, die een hoop bugs gaat oplossen. Minder afgebroken gesprekken, betere batterijduur, niet langer crashende applicaties uit de App Store en de backup zal ook sneller zijn. Firmware 2.1 is vanaf aanstaande vrijdag verkrijgbaar.

De iPod shuffle blijft ongewijzigd. Volgens Jobs is het de beste line-up die er ooit is geweest.

Europese prijzen

Nog even de Nederlandse/Belgische prijzen op een rijtje:

  • iPod nano 8GB: €139
  • iPod nano 16GB: €189
  • iPod classic 120GB: €229
  • iPod touch 8GB: €209
  • iPod touch 16GB: €279
  • iPod touch 32GB: €369

Foto’s (c) Gizmodo.com

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 november 2009, 23:59
Categorieën Apple, Round-up
Onderwerpen app store, firmware, game, ipod

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.