iTunes 8 nu al te downloaden

iTunes 8 is nog niet beschikbaar op de Nederlandse Apple-site, maar al wel op de Amerikaanse. De eerste reacties over de backup-snelheid zijn positief, maar de update naar 2.1 werkt bij niet iedereen.

iTunes 8De Nederlandse Apple site biedt nog iTunes 7.7 aan, maar op de Amerikaanse site van Apple kan je nu al iTunes 8 downloaden! Hij is zonder problemen in het Nederlands te installeren. iTunes 8 heeft een aantal aardige functies erbij gekregen. Je hebt bijvoorbeeld de Genius Playlists tot je beschikking. Deze functie creeërt aan de hand van één track een complete playlist met nummers die goed bij elkaar passen.

Downloaden doe je hier : http://www.apple.com/itunes/

Je kunt in iTunes nu ook een Grid view weergeven, wat wil zeggen dat je een lijst met thumbnails van je albumhoezen krijgt te zien, om zo makkelijker het nummer of album te vinden dat je zoekt.

Voor de Amerikanen is er nog meer goed nieuws. Het is namelijk mogelijk om series van de NBC in HD of normale kwaliteit te downloaden uit de iTunes store.

Het laatste nieuwtje zijn de nieuwe visualisaties. Mocht je onder het luisteren naar je favoriete muziek ook nog graag iets moois willen om naar te kijken is dit een leuke optie voor je. De visualisaties zien er ongeloofelijk gelikt uit. Om alvast in de stemming te komen heeft Apple een aantal gratis tv-shows in HD beschikbaar gesteld:

Let op: dit werkt natuurlijk alleen als je een account in de Amerikaanse App Store hebt en de nieuwste iTunes en QuickTime-updates geïnstalleerd hebt.

De eerste haarscheurtjes zijn er ook al: zo zijn er mensen die moeite hebben om op hun iPod touch met de update naar firmware 2.1 te installeren. Na het kopen lukt het niet om het bestand te downloaden en te installeren. Ook komt het voor dat iTunes problemen heeft met de sync services. iPhone Atlas raadt daarom aan de update naar iTunes 8 nog even over te slaan, totdat je de update naar 2.1 kunt maken. Maar die tip komt voor veel gebruikers waarschijnlijk te laat.

itunes 8 meter

Positieve ervaringen zijn er ook: zo zijn de backups bij de iPod touch aanmerkelijk sneller en toont de capaciteitsmeter voortaan in groen de ruimte die wordt ingenomen door applicaties. Bij de iPhone 3G (op firmware 2.0.2) is niets van de snelheidsverbeteringen te merken en de capaciteitsmeter toont ook nog niet de hoeveelheid ruimte die applicaties innemen.

Download iTunes 8 op de Amerikaanse Apple-site!

      

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 september 2008, 8:31
Categorieën Diensten, Mac & macOS
Onderwerp itunes

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? Apple is in 2019 gestopt iTunes, maar er zijn opvolgers!

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.