Lego Boost

LEGO Boost vanaf augustus in Nederlandse winkels

Lego Boost is vanaf augustus in Nederland verkrijgbaar. Met de set kunnen kinderen leren programmeren en 5 bouwwerken aansturen vanaf hun iPad.

LEGO gaat een serie producten uitbrengen, waarmee kinderen leren programmeren op hun iPad. Vanaf augustus is LEGO Boost verkrijgbaar in Nederland, een maand nadat Amerikaanse kinderen ermee aan de slag kunnen. Het pakket bevat steentjes voor vijf bouwwerken, van een robotkat tot een gitaar.

Lego Boost

LEGO Boost in Nederland

Afgelopen januari kondigde LEGO al de Boost-serie aan, gericht op kinderen van 7 jaar en ouder. in de VS kun je al een pre-order plaatsen, in Nederland helaas nog niet. Dit is het eerste LEGO Boost-pakket, dat bestaat uit de bekende LEGO-blokjes en drie Boost-blokjes met sensoren en een interactieve motor. Verder krijg je een speelmat bij, die je nodig hebt om het goed met de app te laten samenwerken. Je krijgt er instructies bij hoe je de vijf LEGO-projecten kunt bouwen. Daarnaast kunnen kinderen zelf allerlei voertuigen en robots verzinnen, die ze vanaf de iPad aansturen. Zo leren ze spelenderwijs programmeren.

Lego Boost in de kinderkamer

Veel meer bedrijven proberen kinderen aan het programmeren te krijgen. Apple kondigde gisteren aan dat ze Swift Playgrounds geschikt hebben gemaakt voor het aansturen van allerlei speelgoed. Ook daarmee kunnen kinderen speelgoed aansturen door zelf iets te programmeren.

Lego Boost bouwwerken

Het verschil is dat je bij Lego ook nog de vrijheid hebt om zelf iets te bouwen. Verder is de Coding Kit van littleBits leuk voor kinderen om mee aan de slag te gaan. Je koopt dit bij APR’s zoals Xando en het is ook geschikt voor wat oudere kinderen.

Meer info over LEGO Boost vind je hier.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 juni 2017, 18:00
Categorie Accessoires
Onderwerpen kinderen, lego, programmeren

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.