iPad Pro Smart Keyboard met multi-touch trackpad

Zo kan een iPad Pro met multi-touch trackpad eruitzien

De cursor verplaatsen, snel tekst selecteren of vliegensvlug apps sluiten. Zo zou een iPad Pro Smart Keyboard met ingebouwd multi-touch trackpad eruit kunnen zien.

iPad Pro Smart Keyboard met multi-touch trackpadHet zou zomaar kunnen dat Apple maandagavond tijdens de jaarlijkse WWDC Keynote een nieuwe iPad Pro introduceert. In ons verwachtingenartikel achten we de kans niet onwaarschijnlijk. Misschien zelfs wel met een nieuwe variant van de Smart Keyboard-hoes. Met een ingebouwd trackpad zou je dan nog efficiënter kunnen werken, stelt een ontwerper die er een mockup van maakte.

iPad Pro Smart Keyboard met trackpad

Ontwerper David Chapman maakte onderstaande mockup van een Smart Keyboard met ingebouwd trackpad. Het trackpad zou veegbewegingen kunnen ondersteunen voor bijvoorbeeld het sluiten van apps of voor het scrollen in apps of webpagina’s. Het idee is eigenlijk afkomstig van Apple-watcher John Gruber. Hij gooide recent een balletje op in een van zijn podcasts. Het leek hem handig dat je met een trackpad de cursor tijdens het typen snel zou kunnen verplaatsen. Voor tekstselectie zou het ook kunnen werken. Het trackpad heeft volgens Chapman dezelfde afmetingen als het multi-touch trackpad van de nieuwe MacBook Pro.

iPad Pro met trackpad

iPad-functies in iOS 11
Als we de geruchten mogen geloven zou Apple in iOS 11 onder meer willen focussen op meer functies voor de iPad. Met name voor de iPad Pro zouden extra productiviteitsfuncties een logische toevoeging zijn. Die zouden dan in combinatie met een nieuwe randloze 10,5-inch iPad Pro geïntroduceerd kunnen worden. Check ons verwachtingenartikel voor een uitgebreid overzicht van alle verwachtingen voor WWDC 2017.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 juni 2017, 17:00
Categorie iDevices
Onderwerpen concept, ipad pro, mockup, smart keyboard
Device iPad Pro

iPad Pro

De iPad Pro is Apple's grootste en meest uitgebreide iPad, bedoeld voor professionals. De iPad Pro komt in twee formaten: 11- en 12,9-inch. Lees alles over de verschillende generaties iPad Pro, geschikte accessoires, prijzen en meer.

iPad Pro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.