whatsapp skype logo

WhatsApp werkt aan belfunctie via Skype en autorijden-modus (update)

WhatsApp krijgt een belfunctie via Skype en een optie om tijdens het autorijden te kunnen whatsappen. Dat blijkt uit code van de iPhone-app van WhatsApp.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

whatsapp skype logoDat je binnenkort via WhatsApp kunt bellen, was al bekend. Al bijna een jaar duiken er geruchten op over de belfunctie die er (nee maar nu écht) aan zit te komen. Maar ondertussen werkt WhatsApp ook aan een andere oplossing om je te laten bellen: via Skype.


Update: Inmiddels heeft een woordvoerder van WhatsApp aan TheNextWeb laten weten dat er niet aan de Skype-functie wordt gewerkt.

WhatsApp en Skype

In de code van WhatsApp zijn verwijzingen aangetroffen naar bellen via Skype. Het blijkt uit de tekst ‘Call via Skype’ in de code van de iPhone-versie van de app. Het werd ontdekt door het vrij onbekende blog MakTechBlog, dat er een screenshot van maakte.

Whatsapp-Skype-bellen

Lees ook: Bellen met WhatsApp: zo ziet het eruit

Uit de code blijkt dat de volgende functies straks beschikbaar zijn:

  • Call Mute
  • Call Hold
  • Call back
  • Call me in X minutes
  • Call back message
  • Call Via Skype
  • Call Notifications
  • Separate screen for call logs

De belfunctie van WhatsApp staat voor 2015 gepland. Dat er voor een samenwerking met Skype is gekozen, is eigenlijk niet zo vreemd. WhatsApp is eigendom van Facebook en Microsoft is op z’n beurt weer investeerder in Facebook. In 2011 voegde Facebook al een videochat-functie toe, die met Skype werkt.

Autorijden tijdens het whatsappen

in de code werden ook sporen aangetroffen voor een ‘Driving Mode’, met bijbehorende icoontjes. Daarmee zou je tijdens het autorijden kunnen whatsappen. Veel details over deze automodus zijn nog niet bekend. Het zou kunnen gaan om een soort Niet storen-functie, waarmee je kunt aangeven dat je even niet bereikbaar bent. Een andere mogelijkheid is dat WhatsApp de berichten hardop gaat voorlezen, zodat jij je aandacht op de weg kunt houden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
7 januari 2015 om 15:10
Onderwerpen
,
Categorie
Apps
10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.