Officieel verouderd: Apple repareert de tweede generatie Apple TV niet meer

De tweede generatie Apple TV is officieel verouderd, volgens Apple. Het betekent dat je geen reparaties meer kunt laten uitvoeren of onderdelen opvragen.

De tweede generatie Apple TV is toegevoegd aan Apple’s lijst van verouderde producten. Dit houdt in dat Apple geen hardware-onderdelen kan leveren en de tweede generatie Apple TV ook niet meer kan repareren. Het apparaat is nu vintage in Turkije en de Verenigde Staten en is obsolete geworden in de rest van de wereld.


Apple TV 2

Tweede generatie Apple TV is verouderd

De tweede generatie Apple TV was een geliefd apparaat omdat deze nog gejailbreakt kon worden. Daardoor was er nog lange tijd een grote vraag naar dit model. De tweede generatie verscheen in 2010 en had als eerste een zwarte behuizing en een aluminium afstandsbediening, een heel verschil met de wit- en zilverkleurige originele Apple TV uit 2007. Dit model bleeft tot 2012 in de winkel en werd toen opgevolgd door de derde generatie, die in staat was om 1080p video af te spelen.

Verouderde producten worden al meer dan 7 jaar niet meer geproduceerd en concreet houdt het in dat je er geen hardware-ondersteuning meer voor kan krijgen. Behalve in Turkije en Californië, waar lokale regelgeving ervoor zorgt dat Apple langer ondersteuning en reserveonderdelen moet leveren.

Uiteraard kun je het apparaat nog gewoon blijven gebruiken voor het streamen van je audio en video en het kijken naar content via de voorgeïnstalleerde apps.

Benieuwd welke apparaten nog meer verouderd zijn? Hier vind je de lijst.

Informatie

Laatst bijgewerkt
1 maart 2017 om 20:56
Onderwerp
Categorie
iDevices

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.