App Store met iDeal

Problemen bij iDEAL-tegoed in App Store

Veel vertraging bij overboeking

Het is vanaf nu mogelijk om iDEAL te gebruiken als betaalmethode in de App Store en iTunes, zo meldt iCulture exclusief. Je gebruikt iDEAL in de App Store om je saldo voor je Apple ID te verhogen, zodat je daarmee kan afrekenen in de App Store. Toch levert het updaten van je saldo nog wel wat problemen op.

Update 2 juli: We krijgen van meerdere lezers de melding dat het betalen met iDeal met flinke vertraging gaat. Er is wel geld van de rekening afgeschreven, maar het tegoed verschijnt nog niet op het iTunes-account. Het is nog onduidelijk waaraan dit ligt. Mogelijk zit er een vertraging tussen het overboeken van de bedragen of vindt er in het weekend bij Apple geen betalingsverkeer plaats. Toen wij op 28 juni de functie ontdekten en testten, verscheen het tegoed vrijwel onmiddellijk op het account.

Heb jij te maken met een vertraging bij iDeal-tegoed, dan kun je het beste even geduld hebben en een dag of twee wachten voordat je aan de bel trekt. Mogelijk is er sprake van aanloopproblemen of heeft Apple nog niet alles op orde. Eventueel zou je na een tijdje wachten contact met Apple kunnen opnemen om te kijken waar het geld is gebleven. Op basis van je betalingsbewijs van de overboeking moet Apple in staat zijn om te achterhalen waar het aan ligt.

Heb jij ook last van problemen, of juist niet? In onderstaande poll kun je je ervaringen laten weten!

Je kunt de poll ook invullen via deze link.

Tip: Bij het overboeken van een iDEAL-betaling kun je bij veel banken (o.a. ING en Rabobank) een transactiebevestiging per e-mail ontvangen waarin het transactienummer en andere details staan. Die kunnen van pas komen als Apple meer details over de overboeking wil weten.

Hieronder volgt ons oorspronkelijke bericht van 28 juni.

iDEAL in de App Store
Vanaf vandaag gebruik je gewoon iDEAL in de App Store als betaalmiddel, zodat je gewoon met je eigen Nederlandse bankrekening apps kunt kopen. Dit ontdekte iCulture-lezer Rick. Sinds enige tijd is het mogelijk om je Apple ID-saldo te verhogen met een zelfgekozen bedrag, wat nu ook via iDEAL mogelijk is. Je hebt daardoor geen iTunes-kaart of creditcard meer nodig.

Update 29 juni: Voor Belgische gebruikers is er ook goed nieuws, want Bancontact (de Belgische tegenhanger van iDEAL) is nu ook te gebruiken voor het ophogen van je Apple ID-saldo. Je kan Bancontact op dezelfde manier als betaalmethode instellen als bij iDEAL. Met dank aan onder andere iCulture-lezer Niels.

Mocht het via onderstaande stappen niet lukken, probeer het dan eens via Instellingen > je naam > iTunes en App Store > Apple ID > Toon Apple ID > Betaalinformatie.

Heb je een Apple ID, dan heb je een geschikte betaalmethode nodig om apps te kunnen kopen. Als je geen creditcard hebt, was je daardoor aangewezen op PayPal of iTunes-kaarten, maar daar komt nu dus iDEAL bij. Er zit echter wel een maar aan. iDEAL kan alleen gebruikt worden voor het ophogen van je Apple ID-saldo en dus niet voor losse aankopen. Ook kun je geen deel uitmaken van een gezin. Gebruik je Delen met gezin, dan is iDEAL dus niet beschikbaar als betaalmethode. Je gebruikt het toegevoegde saldo in de App Store, iTunes, iBooks Store of voor het verhogen van je iCloud-opslag.

Hoe je iDEAL als betaalmethode voor de App Store instelt leggen we uit in onderstaande tip.

App Store saldo verhogen iDEAL met ING.

Het gebruik van iDEAL werkt dus alleen met het ophogen van je saldo. Je kan niet elke losse aankoop afrekenen via je eigen betaalrekening. Telkens als je je saldo verhoogt op de hierboven genoemde manier, moet je inloggen bij de bank van jouw keuze om de betaling te bevestigen.

Met dank aan iCulture-lezer Rick!

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 29 juni: Goed nieuws voor Belgische-lezers: Bancontact is nu ook als betaalmethode in te stellen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 juli 2018, 12:28
Categorieën Apple, Apps, Diensten
Onderwerpen app store, ideal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.