iPod nano

Zesde generatie iPod nano is antiek, wordt niet meer gerepareerd bij Apple

De 6e generatie iPod nano wordt niet meer gerepareerd door Apple. Het is vijf jaar geleden dat Apple stopte met de productie en verkoop van dit model.

Het was een van Apple’s kleinste iPod nano’s, die zo klein was dat sommige mensen het als horloge gingen dragen. De zesde generatie is echte aan het einde van z’n loopbaan: Apple heeft het exemplaar obsolete (verouderd) verklaard en dat betekent dat je niet meer in de Apple Store terecht kunt voor reparaties.

6e generatie iPod nano kleuren

iPod nano 6G niet meer gerepareerd

Eerder deze zomer werd al bekend dat Apple stopt met de verkoop van de meeste iPods. Alleen de touch is nu nog verkrijgbaar (maar hoe lang nog?). De reparaties van oudere modellen gingen nog wel gewoon door, maar daar komt nu voor de zesde generatie iPod nano een einde aan.

iPod nano 2010De opvallende vierkante muziekspeler krijgt geen ondersteuning meer vanuit Apple. Dat blijkt uit een memo, die verspreid werd onder Apple Store-personeel en Apple Authorized Service Providers. Alleen in Californië kun je nog tot ca. 2019 support krijgen vanwege de afwijkende regelgeving.

6e generatie iPod nano grijs

Apple biedt tot vijf jaar nadat de productie is gestopt nog reparaties aan. De zesde generatie iPod nano kwam in september 2010 op de markt en werd in september 2012 van de markt gehaald. Het is nu dus precies vijf jaar geleden dat Apple stopte met de productie en verkoop van dit vierkante model.

iPod nano

De zesde generatie was een opvallende verschijning, omdat het een vroege voorloper van de Apple Watch was. Er verschenen diverse horlogebandjes van externe fabrikanten. Aan de achterkant zat een clip, vergelijkbaar met de iPod shuffle, zodat je de mediaspeler ook aan je kleding kon vastmaken.

iPod nano 5th

Wel ging je er technisch wat op achteruit, want de vijfde generatie iPod nano (zie foto hierboven) had nog een klikwiel, videocamera en speaker. Op de zesde generatie ontbraken die functies. In plaats daarvan kreeg je het apparaat een touchscreen. Bij de zevende generatie stapte Apple alweer van het vierkante design af en voegde een homeknop toe (zie hieronder). Dit was ook meteen het laatste redesign.

6e en 7e generatie iPod Nano.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 september 2017, 8:30
Categorie iDevices
Onderwerpen apple store, ipod nano, reparatie
Device iPod

Apple Store

Lees alles over de Apple Store: waar vind je Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.