iPhone X L-vormige batterij, iFixit

‘Alle drie iPhones van 2018 krijgen grotere accu’

Alle iPhones van 2018 krijgen meer accu-capaciteit, zegt analist Ming-Chi Kuo. Ook werkt Apple aan L-vormige accu's met meer capaciteit.

Alle drie de iPhones die Apple in 2018 wil uitbrengen zijn voorzien van een grotere batterij. Dat zegt analist Ming-Chi Kuo. Samen met een Koreaanse fabrikant zou Apple bezig zijn om een L-vormige batterij te ontwikkelen voor de twee nieuwe OLED-modellen die in ontwikkeling zijn. Daarnaast komt er volgens Kuo een model met 6,1-inch LCD-scherm, waar we gisteren over schreven.

iPhones 2018 met grotere accu

Voor alle iPhones van 2018 gaat de batterijcapaciteit dus omhoog, zo blijkt uit een notitie die Kuo aan investeerders schreef. Kuo denkt dat Apple samenwerkt met het Koreaanse bedrijf LGC voor het ontwikkelen van de L-vormige batterij. Toeleveranciers voor de huidige iPhones zijn Unitech, Compeq en Unimicron. Ook zij zullen meeprofiteren bij de productie van de nieuwe L-vormige modellen.

iPhone X L-vormige batterij, iFixit

Batterijen zijn meestal het grootste onderdeel in een smartphone en daarbij wordt vaak gekozen voor een rechthoekige vorm. Maar dit beperkt weer de mogelijkheid om andere componenten te plaatsen. Om zoveel mogelijk capaciteit in de iPhone X te proppen koos Apple voor twee losse batterijen in een L-vorm. Volgend jaar zou Apple kunnen overstappen naar een L-vormige batterij uit één stuk, maar dat was bij de X blijkbaar nog niet mogelijk. Ook werkt Apple aan flexibele moederborden, die gemakkelijker rondom de andere componenten te plaatsen zijn.

Kuo: ‘Dit zijn de iPhones van 2018’

Kuo voorspelt de volgende modellen, met batterijcapaciteit:

  • 5,8-inch OLED met 2.900-3.000 mAh capaciteit
  • 6,5-inch OLED met 3.330-3.400 mAh capaciteit
  • 6,1-inch LCD met 2.850-2.950 mAh capaciteit en metalen behuizing

Kuo iPhones 2018

Ter vergelijking: de batterijen in de iPhone X hebben een capaciteit van 2.716 mAh, dus dat zou een toename van ongeveer 10% betekenen. Het 6,1-inch model houdt waarschijnlijk wel een rechthoekige accu, om de kosten laag te houden. L-vormige accu’s zijn duurder om te produceren. De nieuwe LCD-iPhone krijgt volgens Kuo wel een TrueDepth-camera en heeft daarom meer capaciteit nodig dan de huidige iPhone 8-serie.

Bron: MacRumors

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.