Deze nieuwe Apple TV 4K-screensaver laat je vliegen over Los Angeles

Apple heeft een nieuwe Aerial-screensaver voor de Apple TV uitgebracht, met 4K-luchtbeelden van Los Angeles. Bekijk deze screensaver op je Apple TV of op de desktop!

Apple heeft een 4K screensaver toegevoegd op de Apple TV 4K. De screensaver toont luchtbeelden van de stad Los Angeles en is ook te downloaden voor de desktop in 2K-kwaliteit.

4K-screensaver voor Apple TV

Apple heeft een aantal bestaande Aerial-screensavers van de vierde generatie Apple TV al overgezet naar de Apple TV 4K, maar er waren nog geen nieuwe toegevoegd. Met de komst van deze nachtbeelden van Los Angeles zetten ze de eerste stap.

Voor gebruik op de desktop stelt Apple de clip in HEVC-formaat (H.265) beschikbaar, dat in iOS 11 en macOS High Sierra de nieuwe standaard is.

Downloaden voor de desktop kan hier

Op de Apple TV 4K vind je nu 14 clips in 4K-resolutie met luchtbeelden van onder andere Hongkong, Dubai, Groenland en Liwa in de Verenigde Arabische Emiraten. Aanvankelijk waren het er slechts 9 en dat is een heel verschil met de in totaal 50 clips die op de vorige Apple TV te bekijken waren.

Alle genoemde clips zijn identiek aan de 1080p-versies die al langer bestonden. Alleen deze clip van Los Angeles is nieuw en speciaal gemaakt voor de 4K Apple TV. Helaas heeft Apple daarbij niet gekozen voor High Dynamic Range, terwijl het apparaat dat wel ondersteunt. Op de vierde generatie Apple TV kun je de Los Angeles-clip ook bekijken, maar uiteraard alleen in 1080p kwaliteit. Je kunt via de instellingen aangeven hoe vaak je nieuwe Aerial-screensavers wilt downloaden. De laatste keer dat Apple nieuwe screensavers toevoegde was een jaar geleden. Toen kwamen er 21 stuks bij, dus de komst van deze ene 4K-screensaver is wel wat magertjes.

Bekijk ook

Screensavers instellen en bedienen op de Apple TV (met je eigen terugblikken in tvOS 17)

Op de Apple TV kun je screensavers instellen, met foto's of bewegende luchtbeelden (Aerial screensavers). In deze tip leggen we uit hoe je de schermbeveiliging op de Apple TV kunt instellen en inschakelen.

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.