‘iPhones van 2017 niet in populaire kleur matzwart’

Apple zou de populair matzwart wel eens met pensioen kunnen sturen. Er zouden drie kleuren zijn gepland: zilver, goud en zwart, dat door het glimmende glas niet meer mat is.

iPhone 7 review: oordopjes op de achtergrond

Matzwart was een populaire nieuwe kleur bij de introductie van de iPhone 7. Onder de iCulture-lezers koos maar liefst 62% voor deze nieuwe kleur, waarbij de 128GB iPhone 7 in matzwart uit de bus kwam als de populairste optie. Toch zal de kleurkeuze voor veel mensen dit jaar heel anders gaan uitvallen, want volgens de goed ingevoerde analist Ming-Chi Kuo zullen de iPhones alleen in zwart, zilver en goud beschikbaar zijn. De glazen achterkant zorgt ervoor dat de achterkant glimmend wordt.


iPhone 7 verdeling kleuren

‘iPhones van 2017 in drie kleuren’

Volgens Kuo zal de iPhone 8 verkrijgbaar zijn in drie kleuren: zwart, zilver en goud. Daarmee zou dus naast matzwart ook de wat uitgesprokener kleur roségoud kunnen verdwijnen. Afbeeldingen van een koperkleurige iPhone 8 circuleerden de afgelopen dagen al in het geruchtencircuit, dus mogelijk neigt de goudkleur wat meer naar roodkoper. Volgens Kuo krijgen we deze drie kleurenopties niet alleen bij de iPhone 8, maar ook bij de iPhone 7s en 7s Plus.

iPhone 8 niet meteen in Nederland?
Kuo gaat er in zijn schattingen vanuit dat Apple dit kwartaal zo’n 2 tot 4 miljoen exemplaren van de iPhone 8 kan produceren. Dat is te weinig voor een goede beschikbaarheid, want in een doorsnee kwartaal verkoopt Apple rond de 50 miljoen toestellen. Het zou kunnen betekenen dat Nederland en België aanvankelijk buiten de boot gaan vallen en dat Apple het nieuwe toestel aanvankelijk alleen in de VS, Duitsland, Frankrijk en andere grote landen mondjesmaat gaat verkopen. Het zou te maken hebben met productieproblemen die Apple niet tijdig heeft weten te verhelpen. Apple-kenners zijn er inmiddels wel aan gewend dat er elk jaar dergelijke geruchten opduiken en dat je ze niet altijd serieus moet nemen. De kans is echter aanwezig dat we in Nederland en België pas in de tweede golf zitten.

Bekijk ook

Dit verklappen Apple's kwartaalcijfers over de iPhone 8

Wanneer is de iPhone 8 te koop, heeft Apple voldoende voorraad en hoe zit het met de prijs? Op basis van de kwartaalcijfers, uitspraken van Apple-topmannen en andere gegevens kunnen we al bepaalde voorspellingen doen over het nieuwe toestel.
Bekijk ook

Afbeeldingen iPhone 8 tonen mogelijke koperen kleur

Benieuwd naar de kleuren van de iPhone 8? Op nieuwe afbeeldingen is een koperen kleur te zien, die donkerder lijkt dan roségoud. Ook is er een zwarte en zilveren variant te zien.

Zowel de iPhone 8 als de iPhone 7s-modellen liggen volgens Kuo vanaf september in de winkel. Eerder leek er nog sprake van een verkoopstart in november of oktober verkrijgbaar zou zijn, maar dat is volgens Kuo niet meer het geval.

iPhone 8 kleuren met koper, zwart en zilver.

De nieuwste gelekte foto’s bevestigen ook het glimmende en zelfs wat spiegelende oppervlak van de achterkant (via Sonny Dickson):

iPhones 2017 met glazen achterkant

iPhones 2017 met glazen achterkant

Actuele iPhone 8 deals

Reacties: 20 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.