iPhone 6

De populairste toestellen van dit moment zijn de iPhone 6s en iPhone 7

Op de dag dat er nieuwe iPhones aangekondigd gaan worden, is het interessant om te zien wat mensen nu in hun broekzak hebben zitten. De iPhone 6s en iPhone 7 gaan daarbij aan kop.

Onderzoeksbedrijf Mixpanel heeft in aanloop naar Apple’s iPhone-event 2018 wat interessante grafieken naar buiten gebracht. Daaruit blijkt dat de iPhone 7 de meestgebruikte iPhone van dit moment is. De iPhone 6s staat op twee. Ze concluderen dit op basis van 11 miljard meetpunten, die in de afgelopen vier jaar zijn verzameld. Daaruit blijkt hoe snel gebruikers overstappen op een nieuwe iPhone.


Met 17,34% is de iPhone 7 nu de meest gebruikte iPhone, gevolgd door de iPhone 6s met 13,01%. De iPhone 7 Plus doet het met 12,06% ook goed.

Maar de grote verrassing is de iPhone X, die al op 12% staat terwijl het toestel nog maar kort op de markt is. Hieronder zie je alle percentages voor de toestellen.

Marktaandeel iPhones Mixpanel 2018

Dat er veel mensen met een iPhone 6, iPhone 6s en iPhone 7 zijn kan gunstig zijn voor de toestellen die dit jaar uitkomen. Veel mensen zijn langzamerhand toe aan een upgrade en geven daarbij hun toestel door aan een familielid of ruilen ‘m in. Het vooruitzicht dat er drie toestellen zijn met het uiterlijk en de eigenschappen van een iPhone X zou veel mensen over de streep kunnen trekken.

Het meest succesvolle iPhone-launch uit de recente geschiedenis is nog steeds de iPhone 6-familie. Die modellen bereikten na de aankondiging al binnen 6 maanden een marktaandeel van 20%.

iPhone met snelste groei

Ook keek Mixpanel welke toestellen het hoogste marktaandeel ooit hebben gehaald en ook dan komen de iPhone 6 en iPhone 6s als beste uit de bus. De iPhone 6 wist veel overstappers te trekken vanwege het grotere scherm en het nieuwe uiterlijk, weliswaar met antennestrepen.

iPhones met grootste marktaandeel ooit

Mixchannel keek verder nog naar populariteit van iOS wereldwijd. Procentueel het hoogste percentage iPhone-gebruikers vind je in Australië. Maar liefst driekwart van de telefoonbezitters heeft een iPhone op zak. In de VS is dat ongeveer de helft en Europa doet het met rond de veertig procent ook niet slecht. Als Apple-fan moet je niet naar Zuid-Amerika verhuizen, want daar ben je veruit in de minderheid: bijna iedereen gebruikt daar een Android-smartphone.

Percentage iOS-gebruikers

Alle grafieken vind je in de blogpost van Mixpanel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.