Hands-on met iPhone X

Check deze unboxing video’s van de iPhone X [round-up]

De iPhone X verschijnt vrijdag pas in de winkel, maar de eerste unboxing video is al opgedoken. Het gaat om een demomodellen, bestemd voor in een winkel. Apple lijkt de eerste stappen te hebben ondernomen om dit soort video's te voorkomen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iPhone X unboxing video.
De iPhone X pre-order ging afgelopen vrijdag van start en de eerste exemplaren worden aankomende vrijdag geleverd. Toch zijn de eerste unboxing-video’s al op YouTube te vinden, al lijkt het nog niet om modellen voor de daadwerkelijke verkoop te gaan. Hieronder vind je een round-up van enkele filmpjes, al lijkt Apple inmiddels actie te hebben ondernomen om dit soort video’s te voorkomen.

Eerste iPhone X unboxing van provider

Het eerste filmpje is afkomstig uit Mexico en is bedoeld als demo voor een telecomwinkel. Net als bij de iPhones met Touch ID, is er op een demomodel van de iPhone X een aparte Face ID-app waarmee je zelf de gezichtsherkenning kunt uitproberen. In het filmpje is verder de inhoud van de verpakking te zien, met bijbehorende illustratieboekje. De overige inhoud van het doosje met de stekker en Lightning-kabel is identiek aan de vorige iPhones. Omdat het om een demomodel gaat, zijn er geen EarPods en koptelefoonaansluitingadapter inbegrepen. Ook zien we de screensaver in actie, die weergegeven wordt op demomodellen in de winkels. Een leuk detail: de demomodellen draaien (in ieder geval momenteel) op iOS 11.0.1 en nog niet het aankomende iOS 11.1.

Het lijkt erop dat Apple meerdere YouTubers al de mogelijkheid heeft gegeven om hands-on te gaan met de iPhone X. Boredatwork heeft een gedetailleerde hands-on video gemaakt waarin bijna alles aan bod komt, waaronder de ‘notch’, geanimeerde emoji en de nieuwe Face ID-functie.

Boredatwork heeft een apart clipje gemaakt met uitleg over het instellen van Face ID. Dat blijkt volgens de YouTuber prima te werken.

Bij Highsnobiety hebben ze onderstaand filmpje gemaakt. Als je de mensen op de achtergrond bezig ziet, lijkt het erop dat Apple bewust een event had georganiseerd om alvast wat eerste beelden te laten ‘lekken’.

Verder prijst Soldier Knows Best (Mark Watson) het design en de performance van de iPhone X. De nieuwe veenbewegingen om het toestel te ontgrendelen en om te multitasken hebben wel wat tijd nodig om eraan gewend te raken.

De Franstalige YouTuber TheiCollection maakte onderstaand filmpje:

En mocht je geïnteresseerd zijn in de mening van een modeblogger, dan heeft Sam Beckerman van het Canadese Fashion Magazine een hands-on. De video laat haar 10 favoriete functies zien, zoals Face ID, Animoji en ARKit.

Bij Popular Science maakten ze een vrij korte hands-on:

En ja, ook UrAvgConsumer (wie?) mocht ‘m even vasthouden:

Het Italiaanse filmpje hieronder is aanzienlijk korter. Ook dit gaat waarschijnlijk om een demomodel voor in de winkel, waarbij de gebruiker tijdens het opstarten tegen problemen aanloopt. Het lijkt er namelijk op dat Apple het activeren van deze modellen tijdelijk geblokkeerd heeft, om te voorkomen dat er nog meer hands-on video’s van de iPhone X opduiken.

Heb je Turkse roots of spreek je om andere redenen goed Turks? Kijk dan onderstaand filmpje:

Officiële eerste ‘hands-on’ door Stephen Levy

Lees je liever geschreven teksten, dan kun je terecht bij Wired. Deze website heeft een ‘First First Impression’ van de iPhone X. Voor zover wij konden nagaan is dit het eerste ‘iPhone X review’ dat met medewerking van Apple is gemaakt. De tekst is geschreven door Steven Levy, de man die ook het eerste review van de originele iPhone schreef. Levy mocht al een paar dagen met de iPhone X rondlopen en deelt in het artikel zijn ervaringen. Echte kritiekpunten heeft Levy niet, behalve dan dat hij het draadloos opladen wat overschat vindt. Ook ergert hij zich aan het feit dat Apple dit toestel “de toekomst van de smartphone” noemt. Voor de rest bevalt het eigenlijk wel, zo’n toestel dat bijna volledig uit scherm bestaat en waarbij weer wat knoppen zijn gesneuveld.

Eerste iPhone X-exemplaren worden vrijdag uitgeleverd
De eerste iPhone X-exemplaren worden aankomende vrijdag uitgeleverd aan kopers die er vroeg bij waren. Al na enkele minuten na de start van de pre-order was de iPhone X uitverkocht, waardoor de levertijden in eerste instantie opliepen naar 2 tot 3 weken. Momenteel staat bij Apple de levertijd op 5 tot 6 weken, zo tussen Sinterklaas en kerst. Heb je nog geen iPhone X kunnen bestellen maar wil je deze aankomende vrijdag wel in je bezit hebben, dan is in de rij staan bij de Apple Store waarschijnlijk de enige mogelijkheid. Vanwege de drukte zul je er wel vroeg bij moeten zijn. De winkels gaan ook extra vroeg open, want om 8:00 wordt de eerste iPhone X al verkocht.

Met dank aan @adambazuin!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2017, 18:36
Categorie iDevices
Onderwerp iPhone X
Device iPhone X

Actuele iPhone X deals

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.