NeighbourSecure alarmeert je buren.

Nederlandse app NeighbourSecure waarschuwt de buren als je alarm afgaat

De Nederlandse app NeighbourSecure waarschuwt je buren zodra bij jou thuis het alarm af gaat. Op deze manier moet de buurt veiliger worden en kunnen buren elkaar helpen.

Nu de dagen weer korter worden en het buiten eerder donker is, slaan inbrekers ook wat vaker hun slag. De Nederlandse app NeighbourSecure (link) speelt hierop in en moet zorgen voor meer veiligheid. De app waarschuwt namelijk je buren als bij jou thuis het alarm af gaat, zodat er snel iemand ter plaatse is om een kijkje te nemen.


NeighbourSecure alarmeert je buren.

NeighbourSecure waarschuwt je buren bij alarm

De afgelopen tijd hebben we meermaals geschreven over allerlei buurtapps, zoals Nextdoor, de BuurtApp en Wazzurb, terwijl heel veel buurten ook samenwerken met WhatsApp-groepen. De app NeighbourSecure is ook een soort buurtapp, maar dan vooral voor de meest naaste buren. Dankzij de NeighbourSecure-app krijgen je buren een melding op hun toestel, zodra bij jou het alarm af gaat. In een ingebouwd groepsgesprek kunnen buren meteen laten weten dat ze een kijkje voor je nemen.

NeighbourSecure werkt met allerlei bestaande alarmsystemen in huis, waaronder van Elro, Blaupunkt, Gigaset, Honeywell en Smanos. De enige voorwaarde is dat dit systeem een telefoon- of sms-functie moet hebben. Je stelt het alarm namelijk zo in, dat het nummer van NeighbourSecure gebeld wordt zodra je alarm af gaat. Vervolgens laat de app aan jou en je buren weten dat er iets loos is. De app is daardoor bedoeld als een soort vervanging van het beveiligingsbedrijf waar je alarm normaal gesproken een melding naartoe stuurt. Uiteraard moet je je buren wel zover krijgen om de app te installeren en klaar te laten staan voor als jouw alarm af gaat.

NeighbourSecure instellen.

Om gebruik te kunnen maken van NeighbourSecure, dien je een account aan te maken en je persoonlijke gegevens zoals je adres te delen. In de privacy-voorwaarden van de app staat vermeld dat deze gegevens nooit gedeeld worden met andere partijen. Bovendien heb je een betaald abonnement van €6,95 per maand nodig (of €69,50 op jaarbasis). Er is ook een gratis proefperiode van 30 dagen beschikbaar. De betaling is alleen nodig als jij zelf je alarmsysteem wil koppelen, want een abonnement is niet vereist als je jezelf als behulpzame buurman aan wil melden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2017, 13:29
Categorie Apps
Onderwerpen beveiliging, buurt
Device iPhone
8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.