Apple brengt update van HomePod-firmware uit

Apple heeft nieuwe firmware uitgebracht voor de HomePod, de nog niet officieel uitgebrachte slimme speaker. In voorgaande firmware was veel geheime info te ontdekken.

Het klinkt misschien gek dat Apple nu al een update van de HomePod-firmware uitbrengt. Toch heeft Apple de nieuwe firmware uitgebracht voor de Siri-speaker, al is het niet beschikbaar via Apple’s ontwikkelaarsportaal. Testers die het apparaat al thuis hebben gestaan kunnen het downloaden.

HomePod-update voor de introductie

Apple gaat in december de HomePod op de markt brengen. Apple-medewerkers zijn het apparaat al een tijdje aan het testen en vooral voor hen is deze firmware-update nu bedoeld.

HomePod China op Instagram

De eerste versie van de HomePod-firmware zal de geschiedenis ingaan als een van de grootste lekken bij Apple. Ruim voordat de iPhone X werd aangekondigd bevatte deze firmware al aanwijzingen over de ‘notch’ (inkeping bovenin het scherm) en andere gevoelige details die Apple nog niet had aangekondigd over de iPhone X. Zo ware details over het design en functies zoals Face ID te achterhalen. Verder waren details te zien over het opstarten van de HomePod en interne functies zoals schermresolutie en hoeveelheid RAM. We zijn daarom benieuwd of deze nieuwe firmware ook weer spannende onthullingen bevat, of dat Apple iets voorzichtiger is geworden.

HomePod Siri vragen stellen

Momenteel is de situatie wel iets anders: alle iOS-apparaten voor dit jaar zijn al onthuld, dus we zouden alleen nieuwe informatie kunnen achterhalen over de iPads van volgend jaar.

Als de HomePod in december in de winkel ligt vraagt Apple er $349 voor.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2017, 19:15
Categorie iDevices
Onderwerpen firmware, homepod
Device HomePod

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.