iPad 3

iPad 3 eind deze maand ‘verouderd’, geen reparaties meer mogelijk

De iPad 3 is vanaf eind oktober officieel 'antiek', waardoor je geen reparaties in de Apple Store en bij Apple Authorized Service Providers meer kunt laten uitvoeren. Dit is

Apple’s iPad 3 is zonder twijfel de meest controversiële iPad ooit. Niet alleen vanwege de rare naam ‘The New iPad’, maar ook omdat dit model sneller dan het licht werd opgevolgd door een nieuwe. Op 31 oktober 2017 zal deze iPad worden toegevoegd aan de lijst met ‘verouderde’ producten die niet meer kunnen worden gerepareerd. Je hebt dus nog maar een paar dagen om langs te gaan voor officiële support.

iPad 3 krijgt geen support meer

De iPad 3 wordt vanaf 31 oktober 2017 toegevoegd aan de lijst met ‘vintage’ producten, zo blijkt uit een interne memo die naar Apple Authorized Service Providers is verstuurd. In de memo staat dat zowel de Wi-Fi- als de cellular-modellen van de iPad 3 niet meer in reparatie zullen worden genomen. Het is namelijk vijf jaar geleden dat Apple dit apparaat produceerde. Alleen in Turkije en de Amerikaanse staat Californië geldt een uitzonderingsregel vanwege lokale wetgeving.

iPad 3

Apple bracht de derde generatie iPad in maart 2012 uit onder de verwarrende naam ‘The New iPad’. Het bleek een schot in de roos voor mensen die de eerste generatie iPad hadden gekocht en toe waren aan een upgrade. Maar het apparaat leidde tot veel boze reacties, toen de tablet al binnen zeven maanden werd vervangen door een nieuw model: de iPad 4 met Lightning-aansluiting. Weinig mensen hadden begin dat jaar kunnen vermoeden dat de iPad 3 het laatste model zou zijn met 30-pins connector. Apple haalde de iPad 3 meteen van de markt en liet de eigenaren van de iPad 3 achter met een kater.

Gek genoeg is de iPad 2 nog niet ‘antiek’, aangezien dit apparaat tot 2014 werd geproduceerd als goedkoop alternatief voor mensen die een simpele tablet zochten. Heb je nog een iPad 2, dan kun je daarmee dus tot in 2019 probleemloos mee naar de Apple Store gaan (al moet je wel gewoon voor de reparaties betalen).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 oktober 2017, 16:50
Categorie iDevices
Onderwerpen ipad 3, reparatie
Device iPad 3

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.