AppleCare+ logo

AppleCare+ voor iPhone X gaat 229 euro kosten

AppleCare+ wordt duurder voor de iPhone X dan voor eerdere toestellen. Je betaalt voor twee jaar 229 euro; bij de iPhone 7 was dat nog 149 euro.

De iPhone X is niet alleen een stuk duurder in aanschaf dan eerste iPhone-modellen, ook het verzekeren van het toestel kost je meer dan in het verleden. AppleCare+ voor de iPhone X kost 229 euro voor twee jaar. Je iPhone is gedurende die periode verzekerd voor reparaties bij defecte hardware. Daarnaast kun je je iPhone maximaal twee keer laten repareren als hij per ongeluk kapot gaat, bijvoorbeeld als je hem laat vallen. Het eigen risico daarbij blijft wel gelijk: 29 euro bij schade aan het scherm en 99 euro bij alle andere schade.


Apple-garantie in de Apple Store

AppleCare+ voor iPhone X is prijzig

AppleCare+ voor de iPhone 7 of iPhone 7 plus kostte je 149 euro. Apple blijft dezelfde prijzen hanteren voor de iPhone 8 en iPhone 8 plus. Ook de prijs van AppleCare+ voor de iPhone SE, die nog steeds te koop is, blijft 99 euro. Je hoeft AppleCare+ niet direct aan te schaffen na aankoop van je toestel. Je kunt dit doen tot 60 dagen na de aankoopdatum. In België is het niet mogelijk AppleCare+ af te sluiten.

Langere garantie op iPhone X
Uiteraard blijf je voor alle iPhones recht houden op een jaar beperkte iPhone-garantie. Daarna heb je volgens de Europese regels als consument nog steeds recht op een jaar garantie. Dat betekent dat als je je iPhone direct bij Apple in de EU koopt, je iPhone nog steeds kosteloos door Apple zal worden gerepareerd bij defecten tot twee jaar na de aankoopdatum. Koop je je iPhone via je provider, dan zul je in het tweede jaar bij hen aan moeten kloppen en kun je dus niet naar de Apple Store voor een kosteloze reparatie.

Laat je je iPhone vallen of gebeurt er een andere ongelukje met je toestel dan kun je je niet beroepen op je garantie, terwijl AppleCare+ dit soort situaties dus wel dekt.

In ons speciale dossier vind je meer informatie over iPhone-garantie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 september 2017, 11:12
Categorie iDevices
Onderwerpen applecare, garantie, iPhone 8, iPhone X, verzekering
Device iPhone X

Actuele iPhone X deals

iPhone X

De iPhone X (iPhone 10) was Apple's toptoestel voor 2017, met onder andere Face ID gezichtsherkenning, een OLED-scherm en een vrijwel randloos scherm. Is dit toestel nog steeds een goede keuze? Je leest het hier. De iPhone X is in 2018 opgevolgd door de iPhone XS.

iPhone X
19 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.