Notities-app iPhone

‘iPhone X is bestverkochte smartphone ter wereld’

50 miljoen stuks verkocht in totaal

Een week geleden was de iPhone X volgens analisten nog een flop. Nu blijkt dat Apple's duurste toestel ooit tevens de bestverkochte smartphone wereldwijd is. Dat blijkt uit cijfers van Strategy Analytics.

iPhone X is de populairste

Wij waren al enthousiast over de iPhone X, maar ook wat verkoopcijfers betreft blijkt het toestel een voltreffer. Volgens het (niet door Apple gesponsorde) onderzoek van Strategy Analytics zijn er tot nu toe 50 miljoen stuks van verkocht. En daarmee is de iPhone X de bestverkochte smartphone van dit moment. Geen enkel toestel verkocht beter in het eerste kwartaal van 2018. Apple bezet ook de plaatsen 2 en 3 in de lijst.


In het eerste kwartaal werden er wereldwijd 345 miljoen smartphones verkocht, waarvan 16 miljoen stuks van de iPhone X. Als je de eerdere kwartalen daarbij optelt kom je volgens het bedrijf op 50 miljoen exemplaren van de iPhone X, die momenteel in omloop zijn. Er is dus helemaal geen sprake van een flop. Toch blijkt uit de cijfers ook dat de markt enorm is versplinterd: met 16 miljoen stuks haalt de iPhone X slechts 5 procent marktaandeel. Andere toestellen halen nog lagere percentages.

Strategy Analytics iPhone X populairste smartphone 2018

Juha Winter, senior analyst bij Strategy Analytics, denkt dat het te maken heeft met de combinatie van goed design, een geavanceerde camera, veel apps en ruime beschikbaarheid in de winkels. Tim Cook gaf tijdens de FQ2 2018 kwartaalcijfers dan ook aan dat hij verrast was hoe goed de iPhone X presteert.

Ook de iPhone 8 en 8 Plus doen het goed
Apple heeft de complete top drie in handen, want op nummers 2 en 3 vinden we de iPhone 8 en iPhone 8 Plus, waarvan er respectievelijk 12,5 en 8,3 miljoen stuks zijn verkocht. Zelfs de iPhone 7 doet nog steeds goed mee met 5,6 miljoen verkochte exemplaren. Daarmee maakt Apple vier van de zes bestverkochte smartphonemodellen wereldwijd. De twee andere toestellen zijn de Xiaomi Redmi 5A en de Samsung Galaxy S9 Plus. We zullen de cijfers van Strategy Analytics en de conclusie dat de iPhone X de bestverkochte smartphone wereldwijd is ongetwijfeld nog terugzien in presentaties van Apple. Misschien al over een maand, tijdens de keynote van WWDC 2018.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 mei 2018, 8:59
Bron Bron Strategy Analytics
Categorie iDevices
Onderwerpen iPhone X, verkoopcijfers
Devices iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X

Actuele iPhone 8 deals

iPhone X

De iPhone X (iPhone 10) was Apple's toptoestel voor 2017, met onder andere Face ID gezichtsherkenning, een OLED-scherm en een vrijwel randloos scherm. Is dit toestel nog steeds een goede keuze? Je leest het hier. De iPhone X is in 2018 opgevolgd door de iPhone XS.

iPhone X
42 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.