Wenen Apple Store: medewerkers

Apple maakt kwartaalcijfers FQ2 2018 bekend

52 miljoen iPhones en 9 miljoen iPads verkocht

Apple heeft de kwartaalcijfers van FQ2 2018 bekendgemaakt. Bekijk hoeveel iPhones, iPads en andere producten Apple heeft verkocht!

Apple heeft vanavond de nieuwste kwartaalcijfers bekendgemaakt. Dit is het tweede kwartaal waarin de verkoopcijfers van de iPhone X meetellen, dus er werd reikhalzend uitgekeken of de hardnekkige geruchten over tegenvallende cijfers waar zijn. Uiteindelijk blijkt het allemaal erg mee te vallen.

Uit de cijfers blijkt dat Apple 3% meer iPhones en 2% meer iPads heeft verkocht ten opzichte van vorig jaar. De omzet nam zelfs met 14% toe bij de iPhones en 6% bij de iPads. Met de Mac ging het iets minder: er werden 3% minder Macs verkocht en de omzet bleef gelijk. Wel was er weer sterke groei te zien bij diensten (+31%) en bij overige producten (+38%). Dat laatste wekt de indruk dat dat de HomePod het goed gedaan heeft.

De cijfers die Apple bekend heeft gemaakt gelden voor de maanden januari, februari en maart 2018, oftewel het tweede fiscale kwartaal (FQ2 2018). Zoals gebruikelijk loopt dit niet gelijk met de kalenderkwartalen. Uit de cijfers blijkt duidelijker dat de iPhone 8 (Plus) en iPhone X wel degelijk een succes zijn, al splitst Apple het helaas niet uit naar modelnummers.

Het aandeel Apple schoot omhoog na de aankondiging:

Al met al zijn het erg goede cijfers, met ook nu weer een flinke omzetgroei ten opzichte van vorig jaar met 16%. In alle regio’s was groei te zien, vooral in Groot-China en Japan. Europa zit qua groei in de middenmoot.

Apple Store Berlijn

Kwartaalcijfers FQ2 2018

Dit zijn de belangrijkste cijfers van het afgelopen kwartaal:

  • 52,2 miljoen iPhones verkocht (FQ2 2017: 50,7 miljoen, +1%)
  • 9,1 miljoen iPads verkocht (FQ2 2017: 8,9 miljoen, +2%)
  • 4,0 miljoen Macs verkocht (FQ2 2017: 4,2 miljoen, -3%)
  • Omzet uit services: 9,2 miljard dollar (+31%)
  • Omzet uit overige producten: 4,0 miljard dollar (+38%)
  • Totale omzet: $61,1 miljard (16% toename t.o.v. FQ2 2017)

Kwartaalcijfers FQ2 2018 in grafieken

Onderstaande grafieken geven de ontwikkeling in de afgelopen kwartalen weer. We werken deze zo snel mogelijk bij met de nieuwste cijfers.


Bekijk grafiek Verkopen iPhone.


Bekijk grafiek Verkopen iPad.


Bekijk grafiek Verkopen Mac.


Bekijk grafiek Omzet Apple.


Bekijk grafiek Omzet per productcategorie.


Bekijk grafiek Procentuele wijziging y-o-y.

Interessante weetjes uit de conference call

Vanavond kun je om 23:00 uur Nederlandse tijd meeluisteren naar een conference call, waarin CEO Tim Cook en CFO Luca Maestri vragen van analisten beantwoorden. Hoewel er regelmatig hints worden gegeven over nieuwe producten, verwachten we niet dat er echt baanbrekende aankondigingen worden gedaan. Grotere aankondigingen zullen we in een apart artikel bespreken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 mei 2018, 22:53
Bron Bron Apple
Categorie Apple
Onderwerpen financieel, kwartaalcijfers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.